Esteu aquí

Notícies


16.07.14

"Coneix el model cooperatiu com a fórmula empresarial per desenvolupar les teves activitats"
 
·         Més de una vintena d’assistents interessats en el model cooperatiu com a oportunitat per rellançar una activitat econòmica preexistent. 
 
GLOBALleida, ha organitzat un curs, "Coneix el model cooperatiu com a fórmula empresarial per desenvolupar les teves activitats", amb l'objectiu de donar a conèixer la fórmula empresarial cooperativa, els seus avantatges i les possibilitats que ofereix pel que fa al seu potencial i competitivitat entre projectes associatius i empresarials .
La finalitat de la jornada adreçada a entitats o grups que volen iniciar una activitat econòmica empresarial, i entitats que s'estan plantejant una modificació de la forma jurídica de la seva organització, ha estat presentar el model cooperatiu com a oportunitat per rellançar una activitat econòmica preexistent.
Aquest curs  ha tingut lloc avui 16 de juliol  al PCiTAL en el  Centre d’Iniciatives Empresarials Ed.23A, al que han assistit 20 participants, compte amb el suport del programa Catalunya Emprèn del departament d’Empresa i Ocupació.
 
Lleida, 16 de juliol de 2014

16.07.14

Presentació de la segona edició del programa Rural 100 al Cei de Les Borges Blanques
 
·         La segona edició del programa Rural 100 és desenvoluparà a  les Garrigues, el Segrià, al Pallars Jussà i Pallars Sobirà.
 
Avui s’ha presentat  al Cei de Lles  Borges Blanques, la segona edició del programa Rural 100, que està previst desenvolupar a les Garrigues, el Segrià, al Pallars Jussà i Pallars Sobirà, per tal de dinamitzar la seva  economia. La presentació ha estat a càrrec dels tècnics del Cedricat i ha comptat amb la participació de 23 emprenedors.
Amb la necessitat de transformar el model tradicional de l'economia rural cap a un nou model que es basi en la innovació, la creativitat i la sostenibilitat del territori, sorgeix Rural 100, un programa d’acompanyament integral que pretén ajudar a emprenedors a iniciar empreses o obrir noves línies als seus negocis.
Aquest programa es gestiona des de Globalleida,  amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida.  En la primera edició com a experiència pilot es va desenvolupar  al Solsonès, la Segarra i el Conselh Generau d’Aran i van participar 27 empreses que actualment segueixen desenvolupant amb èxit el seu model de negoci.
L’acte ha comptat  amb la presència del President del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, l’Alcade de Les Borges Blanques, Enric Mir i el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró,  que han donat la benvinguda als assistents i  els han encoratjat  a participar en aquest programa, també han destacat la importància de l’acompanyament institucional a les empreses i el valor d’aquest  programa per potenciar el desenvolupament econòmic del territori
Lleida, 15 de juliol de 2014

15.07.14

Presentació del programa Start-up Catalonia a la Seu d’Urgell

 
·         L’objectiu del programa és impulsar el creixement d’empreses innovadores i disminuir la mortaldat de projectes empresarials per aconseguir que la facturació, l’exportació, la creació de llocs de treball i el capital social de les empreses s’incrementi. 
 
·         En una reunió a Rialp amb el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís,  s’ha donat a conèixer el programa Start-up Catalonia, per tal de garantir que arribi a tots els  projectes empresarials de la comarca.
 
El conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró i la gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sara Camps,  han donat la benvinguda al grup d'empresaris de l’Alt Urgell que han assistit a la sessió informativa, que ha tingut lloc al Centre d’Empreses Innovadores de La Seu d’Urgell,  per tal de donar a conèixer el programa Start-up Catalonia, que  ha obert la  convocatòria d’inscripció per poder participar en el procés de selecció de  l’1 al 25 de juliol.
L'acceleradora de Lleida, donarà suport al creixement d'empreses de fins a cinc anys de vida, amb un servei, producte o model de negoci innovador que tinguin vocació internacional i capacitat per créixer i crear llocs de treball. És un programa pràctic que fomenta l’adquisició de contactes, l’accés a mentors i trobades de networking.
De totes les empreses que es presentin per participar en aquest programa només 15, quedaran seleccionades i està previst que comencin a treballar  a partir del mes d’octubre. La finalitat del programa rau en professionalitzar les empreses participants i els seus equips per aconseguir que la facturació, l’exportació, la creació de llocs de treball i el  capital social  de les empreses s’incrementi.
De la primera acceleradora de Catalunya, situada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Universitat de Girona), que es va posar en marxa en el 2013,  sabem que, de  les 30 empreses que van participar han aconseguit incrementar en un 60% la seva facturació, han creat 72 nous llocs de treball, han multiplicat per quatre el volum d'exportació i han aconseguit finançament per valor d'1,3M€.
L’acceleradora de Lleida  gestionada conjuntament per Start-up Catalonia i GLOBALleida, forma part de la xarxa d’acceleradores coordinada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a través de la iniciativa Catalunya Emprèn, amb l’objectiu d’impulsar el creixement d’empreses innovadores i disminuir la mortaldat de projectes empresarials, i garantir que arribi a tots els  projectes empresarials del conjunt del territori.
Per altre banda, aquesta mateixa tarda el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, s’ha reunit amb el president Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, per tal de donar a conèixer l’acceleradora de Lleida. En la reunió ha donat a conèixer el target i objectius que persegueix aquest programa i ha explicar  l’enfocament pràctic, la difusió, procés de selecció i les dades tècniques per tal que els empresaris d’aquesta comarca  que puguin estar interessats, es puguin inscriure.
 
 
Lleida, 14 de juliol de 2014