3ª Jornada formativa de Màrqueting en empreses oleícoles

Inici > News > 3ª Jornada formativa de Màrqueting en empreses oleícoles
27/07/17

La venda d’oli d’oliva envasat amb una encertada estratègia comercial, enforteix la competitivitat de les empreses oleícoles de Lleida, en els mercats internacionals.

26-07-2017 GLOBALleida aquest matí ha tornat a reunir a les empreses del sector de l’oli per participar a la jornada formativa de Màrqueting en empreses oleícoles, impartida per Sole G. Insua,  Marta González Eguizábal i Eva Minguella Mas, expertes en aquesta temàtica.

La jornada està emmarcada en el projecte “Millora de les capacitats de producció, màrqueting i comercialització de les empreses oleícoles de Lleida”,  amb l’objectiu de donar als participants una formació especialitzada, teòrica i pràctica, perquè puguin desenvolupar i actualitzar el seu coneixement sobre els mètodes i els conceptes aplicables en màrqueting i vendes en el sector de l’oli d’oliva, així com compartir i debatre les tendències actuals i les futures evolucions de la gestió comercial de les seves empreses.

En el sector de l'oli d'oliva català s'està produint la necessitat d'augmentar el valor afegit d’aquest preuat aliment produït a casa nostra. D'aquesta manera posem en valor el que produeixen les nostres oliveres i evitem caure en una guerra de preus.

Els actuals empresaris del sector oleícola català tenen avui més que mai la intenció de vendre l'oli d'oliva envasat i no a granel com es venia fent temps enrere. I només hi ha un camí per sortir com a guanyadors d’aquesta situació: aplicar una estratègia comercial correcta, incloent-hi la definició i implementació dels plans de màrqueting i vendes, així com el desenvolupament de l’organització comercial necessària per fer-los realitat. Només les empreses que situïn els consumidors i els clients en el centre de la seva atenció i construeixin una estratègia de màrqueting i vendes adequada a la seva dimensió, enfortiran la seva posició competitiva al mercat.

Les tres ponents han coincidit en què aplicar una estratègia comercial encertada enforteix la posició competitiva al mercat, i què, la participació en premis,  concursos  i Fires de rellevància mundial augmenta la promoció del producte i com a conseqüència incrementen les vendes. Actualment països com Japó o Estats Units són els principals organitzadors i beneficiaris dels premis de major rellevància mundial tot hi no ser els principals productors.  També han destacat que el packaging juga un paper molt important en el fracàs o èxit d’un producte i que l’estratègica comunicativa i la consolidació de marca són elements clau per protegir el producte interior.

Aquesta és la tercera de les quatre conferències formatives proposades dins d’aquest projecte, que se estan impartint abans d’iniciar la campanya de recollida de les olives. La primera de Moltura Premium (tècniques per l’elaboració, extracció i conservació dels olis d’oliva), impartida el passat 16 de juny i la segona, impartida avui sobre La Producció d’olives Premium, en la que s’ha explicat la importància del maneig de les oliveres en camp, des de el punt de vista d’aquests dos experts, aquesta tercera  El Màrqueting en empreses oleícoles (planificació d’un oli Premium, preu, distribució i promoció de l’oli, creació de marca,  l'execució i control d'aquesta planificació de forma que el intercanvi sigui satisfactori tant per al consumidor com pel productor) i la última que serà: La Comercialització (estratègies per fer arribar un oli Premium al consumidor. Inclou l'emmagatzematge, el transport i la distribució fins als punts de venda).

Sobre els ponents

Sra. Sole G. Insua

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Catalunya, amb formació superior en Comunicació corporativa i política (ICPS), Organització d’esdeveniments (UPF) i Màrketing (EAE Bussiness School). Sòcia-directora de PCatS Comunicació des de la seva creació, l’any 2005. Combina aquesta responsabilitat amb activitat docent (Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Autònoma de Barcelona) i amb col·laboracions en alguns mitjans de comunicació.

Anteriorment va exercir de Cap de Premsa de la Unió de Pagesos de Catalunya, després d’exercir com a redactora en diferents espais dels Informatius de TV3.

Sra. Marta González Eguizábal

Directora Executiva de la Escuela Superior del Aceite de Oliva. Un dels àmbits de la Escuela és la consultoria per al sector de l’oli d’oliva en matèria de màrqueting. Ha representat marques d’oli premium en fires nacionals i internacionals. Assessora per a la selecció dels premis i segells més adequats segons el perfil i mercat objectiu de cada client.

Sra. Eva Minguella Mas

Experta en disseny i packaging. Directora i propietària de l’agència EVA ESTUDI, dedicada al disseny, al branding i al packaging des de fa més de 20 anys. Directora del Màster de Packaging de la prestigiosa Escola superior de Disseny i d'Enginyeria de Barcelona (ELISAVA). Aquest màster, eminentment pràctic i dirigit a dissenyadors que volen endinsar-se a la disciplina, ocupa el tercer lloc en el ranking de universitats que Quacquarelly Symonds del 2016 ha establert a nivell mundial.  

 

Imatges relacionades: 
Tornar a actualitat