El Consell Comarcal del Pla d’Urgell nou punt d’atenció oficial de Reempresa

Inici > News > El Consell Comarcal del Pla d’Urgell nou punt d’atenció oficial de Reempresa
01/12/17

La posada en marxa del programa Reempresa, en col·laboració amb el Consorci GLOBALleida i a través dels punts d’Atenció dels Consells Comarcals del territori, ha permès el traspàs de 21 empreses, el manteniment de més de 30 llocs de treball,  més de 705.000 € d’inversió induïda, 58 ofertes de cessió i l’atenció i acompanyament de 93 potencials reemprenedors.

Aquest Programa, que s’ha presentat avui a Mollerussa, també s’ha presentat a Lleida, Tàrrega, Balaguer, el Pallars Jussà, Solsona, les Garrigues i Cervera. Està previst que en els propers mesos es presenti a La Seu d’Urgell, Sort, Vielha i Alta Ribagorça.

Aquest matí, s’ha presentat el programa Reempresa al Consell Comarcal del Pla d’Urgell que,  des de avui,  és punt d’atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya, fruit de l’acord de col·laboració, que van signar el passat més de març, el consorci GLOBALleida amb la patronal Cecot per consolidar el programa a la província de Lleida.

Amb aquest acord, el Consell Comarcal adquireix el seu compromís per garantir la continuïtat de les empreses de la Noguera, a través dels serveis del programa de Reempresa de Catalunya, oferint assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat.

Així doncs,  Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’incorpora al Centre de Reempresa de Catalunya per garantir la continuïtat de les empreses del seu territori. Disposarà d’un Punt d’Atenció de Reempresa dins de l’oficina de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, on s’oferirà assessorament en tot el procés de compravenda per garantir la continuïtat de les empreses del seu territori.

Està previst que en els propers mesos es presenti el programa a La Seu d’Urgell, Sort, Vielha i Alta Ribagorça per completar la inserció a la xarxa de totes les comarques de Lleida.

Avui també hem conegut a la Miriam, el cas concret d’una reemprenedora que amb aquest programa ha posat en marxa el seu negoci, agafant un relleu que li ha permès no partir de zero.

L’alcalde de l’Ajuntament de Mollerussa. Marc Solsona, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró i el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad ha donat la benvinguda als representants de les diferents institucions i entitats interessades en el programa, amb l’objectiu consolidar el programa de Reempresa per incidir en la continuïtat dels negocis.

 

Resultats i indicadors del 2017

La posada en marxa del servei, en col·laboració amb el Consorci GLOBALleida i a través dels 12 Punts d’Atenció dels Consells Comarcals del territori, ha permès, durant aquest 2017 i fins al mes d'octubre:

La Transmissió de 21 empreses, el manteniment de més de 30 llocs de treball, la Generació de més de 705.000 € d’inversió induïda, l’atenció, anàlisi i publicació de 58 ofertes de cessió i l’atenció i acompanyament de 93 potencials reemprenedors.

Per sectors els casos d’èxit a Lleida, el 42% dels casos és del sector del comerç, el 24% de l’Hosteleria, un altre 24% del sector serveis, un 5% del sector industria i un altre 5% més del sector agropecuari.

Pel que fa als usuaris atesos a la Província, s’han atès a un total de 93 reemprenedors, s’han realitzat 59 processos i s’han atès a 58 cedents.

Per comarques tenim 13 casos al Segrià, 3 a les Noguera, 3 més al Pla d’Urgell, 1 a la Noguera i 1 més a les Garrigues.

 

Sobre el programa

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció. La persona que reemprèn agafa el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent (cedent), comprant-la en la seva totalitat per continuar-ne l’activitat. Així, aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació.

Així doncs, GLOBALleida, com a punt d’atenció oficial Reempresa, està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

Aquest programa Aquest Programa, que s’ha presentat avui a Mollerussa, també s’ha presentat a Lleida, Tàrrega, Balaguer, el Pallars Jussà, Solsona, les Garrigues i Cervera. Està previst que en els propers mesos es presenti a La Seu d’Urgell, Sort, Vielha i Alta Ribagorça.

 

Reconeixements

Reempresa s’ha reconegut com una política innovadora en favor de la petita i mitjana empresa i per haver contribuït a la salvaguarda del teixit empresarial català i a la lluita contra l’atur. Reempresa és el fruit d’una tasca coordinada entre les institucions i les persones per donar una resposta activa al problema del relleu generacional de Catalunya.

En aquest sentit, Reempresa ha estat aquest 2017 la guanyadora estatal i finalista europea dels Premis Europeus de Promoció Econòmica (EEPA), atorgats per la Comissió Europea.

A més, enguany, Reempresa també ha estat seleccionada pel projecte Accelerating Change Through Social Innovation, d’entre més de 200 iniciatives com un programa útil i innovador en el camp del manteniment i foment de l’ocupació entre el col·lectiu de persones en situació d’atur. Aquest reconeixement es va lliurar el passat mes de setembre a Lisboa, Portugal.   

Imatges relacionades: 
Tornar a actualitat