Més de 200 professionals han assistit a la jornada Vulnerable? Orientar sense etiquetes, celebrada avui a la Universitat de Lleida

Una jornada co-organitzada per GLOBALLEIDA, el Departament d’Educació, de Treball, d’Afers Socials i famílies i, d’ Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Universitat de Lleida, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i ASPID

El Rectorat de la Universitat de Lleida, ha acollit avui, la 10ª Jornada d’Orientació Professional, sota el títol Vulnerable? Orientar sense etiquetes . Amb més de 150 assistents entre professionals de l’orientació, alumnes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social i persones interessades en l’orientació professional i la pedagogia. Amb l’objectiu d’oferir als  professionals de l’orientació un espai de coneixement, de reflexió i d’estratègies per acompanyar persones.

La jornada ha començat amb la conferència inaugural a càrrec del director de Càritas, Rafael Allepuz, Doctor en Economia. Professor d’Economia Aplicada i Director de la Càtedra Obra Social la Caixa d’Estudis sobre les Desigualtats

Socials de la Universitat de Lleida que portava per títol “Desigualtat i vulnerabilitat en el marc d’una societat que exclou”, basada en com l’augment de les desigualtats econòmiques i socials ha generalitzat situacions de vulnerabilitat en la nostra societat i ha portat a l’exclusió social d’un grup important de població.

Tot seguit a càrrec de Marta Masagué Arboler, Cap de projectes en l’àmbit de

l’orientació, la formació i la recerca de feina en representació del SOC, ha impartit la ponència “Els joves, la vulnerabilitat i el mercat de treball”, una ponència centrada amb els col·lectius de joves, analitzant com els afecta la vulnerabilitat amb la seva relació amb l’entorn laboral.

Per acabar s’ha organitzat una sessió de  Teatre Social, en la que s’han pogut veure situacions quotidianes en la tasca d’orientació representant converses entre persones que orienten i persones orientades, ja sigui en un centre educatiu, en un servei de treball, una oficina d’orientació… i com els diferents personatges (famílies, professionals, alumnat…) influeixen en el camí que van prenent les persones orientades.

Teresa Torres, coordinadora del programa UdLxtothom de la Universitat de Lleida, Sandra Castro, regidora d’Educació Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Carles Vega, director dels Serveis Territorials  d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Anna Campos, Tinenta d’Alcalde d’Ocupació i Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Lleida, Montse Bertran, vice-presidenta d’ASPID, Joan Santacana, representant del Departament de treball, afers Socials i Famílies de la generalitat de Catalunya juntament amb el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, com a representants de les entitats que organitzen aquesta desena jornada d’orientació professional han estat els encarregats de donar la benvinguda als més de 200 assistents.