L’objectiu és que les companyies participants millorin el seu model de negoci, incrementin la seva facturació, trobin finançament, avancin en els seus processos de gestió i creïn llocs de treball, entre altres

Durant 8 mesos, les empreses estaran acompanyades d’un tutor, seguiran un programa de capacitació, participaran en sessions col·lectives i s’entrevistaran amb experts i assessors especialitzats

Jaume Gurt  consultor independent en transformació cultural i lideratge ha apadrinat els programes i ha impartit la xerrada “Quins són els factors claus que augmenten l’èxit de les empreses, la seva capacitat de creixement i la seva esperança de vida”

Des de 2014 han participat un total de 159 empreses amb un èxit de supervivència superior al 95%

GLOBALLEIDA ha posat en marxa una nova edició del PAE, programes d’acceleració empresarial que inclou, el T’Acompanyem  i el LLEIDA STARTUP, en els  què, hi participaran 22 empreses, que sumen una seixantena de llocs de treball i tenen una facturació conjunta de 1.995.650€

Dos programes totalment gratuïts amb una durada aproximada de 8 mesos, adreçats a recolzar persones autònomes i petites empreses de qualsevol sector i, a startups i pimes innovadores.  Ambdós programes utilitzen una metodologia àgil i flexible que combina l’assistència a sessions de formació i l’acompanyament expert per part d’un consultor/a amb la finalitat de fer una diagnosi de l’empresa, reforçar el model de negoci, vendre més, comunicar millor, etc.

Des de 2014 han participat un total de 159 empreses amb un èxit de supervivència superior al 95%. La majoria d’empreses participants en les edicions anteriors han incrementat facturació, nombre de treballadors i han reforçat el model de negoci, el nombre de clients  i un posicionament de marca.

Pel que fa al programa T’acompanyem, en aquesta edició han quedat seleccionades 16 empreses, promogudes per 22 persones què a més, generen 17 llocs de treball assalariats directes amb una facturació conjunta al voltant de 1.345.000€. D’aquestes el  56% de les empreses tenen la seva seu social a Lleida ciutat i l’altre 44% a la resta de la demarcació de Lleida.  Per comarques pertanyen 1 Pallars Jussà, 1 Urgell, 10 Segrià (9 de Lleida ciutat i 1 de la resta del Segrià), 2 Garrigues, 1 al Pla d’Urgell i 1 a la Segarra. Un 45% de les persones participants són homes enfront d’un 55% que són dones.

En quan al LLEIDA STARTUP,  en l’edició 2019 s’han presentat més de 8 sol·licituds, inicialment el programa estava previst per 5, però veient els projectes s’ha decidit donar cabuda a 6 sol·licituds. Aquestes corresponen al sector TIC, sector serveis i construcció. Sis empreses promogudes per 14 persones que  generen 6 llocs de treball assalariats directes i uns 10 llocs indirectes (freelance), amb una facturació conjunta de més de 650.000€. Sis empreses repartides territorialment entre el Segrià i  l’Urgell.  1 d’Alcarràs, 3 de Lleida, 1 d’Alpicat i 1 de Tàrrega. El  92% de les persones participants són homes i el 8% restant són dones.

Jaume Gurt, ha estat l’encarregat d’apadrinar els programes i impartir la xerrada “Quins són els factors claus que augmenten l’èxit de les empreses, la seva capacitat de creixement i la seva esperança de vida” a càrrec de Jaume Gurt, Gurt  consultor independent en transformació cultural i lideratge, i ha estat director general de l’empresa Infojobs i director d’organització i desenvolupament de persones de Schibsted Spain, empresa amb 700 empleats que inclou les marques InfoJobs, Fotocasa, Vibbo, Coches.net i Milanuncios.

Els representants de les 22 empreses participants han iniciat avui la primera formació grupal a càrrec de Yolanda Tarango experta en gestió d’equips amb més de 25 anys d’experiència en banca dirigint projectes en totes les àrees funcionals. Consultora i mentora especialitzada en l’empoderament de les persones i la professionalització de la gestió, entre d’altres.

El president de GLOBALLEIDA, Ramon Roca acompanyat del Conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo han estat els encarregats  de presentar els programes i donaran la benvinguda als participants d’aquesta nova edició.

Lleida, 17 de juny de 2019

Recull Premsa: