Nova app per detectar la Covid 19 a Catalunya

StopCovid19Cat és una nova aplicació per a dispositius mòbils que fa un seguiment de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya. La nova eina tecnològica contribuirà a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia i afavorir la presa de millors decisions.

La ciutadania es pot descarregar l’app i, després d’un senzill procés d’acreditació, controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris.

L’app ajuda a les persones que presenten algun símptoma específic de COVID (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general, etc.) per mitjà d’un senzill test, que proporciona la informació necessària.

El sistema de salut rebrà aquesta informació i cadascun dels dispositius assistencials faran les accions necessàries per tal que la persona rebi la millor atenció. En el cas de les persones lleus però amb situació de risc, i en el de les persones greus, s’activaran diferents dispositius sanitaris: entre d’altres, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o l’atenció primària, per poder atendre el pacient de forma adequada.

L’app també permetrà fer un seguiment en temps real dels pacients, amb la qual cosa s’obtindrà un coneixement major sobre l’evolució de la pandèmia a tot el país i de forma localitzada per població.

L’app està disponible per a totes les plataformes.

Més informació i enllaços per descàrrega: https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Nova-app-per-detectar-la-Covid-19-a-Catalunya