A través del suport al teixit empresarial que es dona des del CEI Pallars Jussà, i hem conegut a emprenedors que han creat noves empreses d’èxit en temps de COVID i de com aquesta situació està ajudant a consolidar i atraure gent a aquesta comarca

Aquesta setmana  a l’espai de La Ciutat de Lleida a  Onda Cero, hem parlat de com s’està ajudant a reactivar l’àrea de promoció econòmica al Pallars i hem conegut el cas d’alguns emprenedors de les empreses que creixen a la Xarxa CEI que dinamitza GLOBALLEIDA.  Hem conegut el cas concret del CEI Pallars Jussà.

Hem parlat amb el tècnic del CEI Pallars Jussà,  Josep Mª Terrat que ens han explicat els resultats que ha donat els projectes que van posar en marxa per reactivar el teixit empresarial del Pallars i, ha fet una pinzellada dels resultats que estan obtenint i com algunes de les empreses convidades avui han aconseguit l’èxit. Així com també ha explicat que aquesta situació està ajudant a consolidar i atraure gent al territori.

La pandèmia tampoc ha estat impediment perquè els emprenedors del Pallars es segueixin reinventant i aportant  valor al territori, ens ho han explicat el Carlos Duran, empresari propietari de l’empresa “ Hoy Voy  del CEI Pallars Jussà, una màster franquícia on gestionen tot el procés d’expansió de la xarxa d’autoescoles. En tenen una de pròpia i 33 franquiciats. És també, un dels emprenedors que a traslladat la seva residència de Barcelona al Pallars.

També hem conegut l’experiència de l’Arnau Isanta, cuiner professional de Shushi i amb experiència en els alguns dels millors restaurants japonesos de Catalunya, que remodela el projecte inicial de posar en marxa un alberg i el transforma en el primer establiment de cuina japonesa TAKE Away al Pallars, Ryòkan ubicat a Talarn, inaugurat el passat 5 de juny, on la gent ja fa cua per gaudir del millor Sashimi, Niguiris , sushi i tataki del Pirineu.

I per últim hem conegut a Jordi Corts, que des de una de les oficines del CEI Pallars Jussà, treballa per l’empresa SYNITI; Multinacional americana amb seu a Massachusetts , una empresa de Serveis i tecnologies de la Informació migracions de dades, data governance i data quality, un cas que al igual què, el Carlos, també ha traslladat la seva residencia de Barcelona a Tremp.