Alguns emprenedors i empresaris ens han explicat com estan reinventant el seu negoci per sobreviure a la quarantena i estar preparats per la sortida d’aquesta crisis

I com amb la campanya “T’ho portem a casa” que ha posat en marxa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida s’està facilitant a la xarxa de productors adherits, un nou canal per promocionar i vendre els productes de proximitat i de temporada

Avui a l’espai de GLOBALLEIDA a UA1 Lleida Ràdio hem parlat de com reinventar-se per sobreviure a la crisis del COVID-19 i com alguns dels nostres emprenedors i empresaris ja han començat a innovar per sobreviure al confinament i estar preparats per la sortida d’aquesta crisis. Per fer-ho la consultora i mentora, Yolanda Tarango ens ha donat les pautes d’reinvenció en situacions de crisis sobrevinguda.

També hem pogut escoltar al director de promoció econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera,  que ens ha explicat com estan facilitant la venda de productes de proximitat i de temporada amb la campanya  “T’ho portem a casa”.  Una campanya que es fa a través de l’apartat que s’ha habilitat al web i l’app “Aliments del territori i tu’ que facilita als productors adherits a la xarxa de pagesos i productors locals de les comarques de Lleida la possibilitat que els consumidors contactin amb ells perquè els enviïn les comandes directament als domicilis.

El Joan Solé, de l’empresa Espirulina.BIO,  ubicada a Almenar, ens ha explicat que s’han tingut que adaptar per fer front a la crisis global. Com a indústria del sector alimentari, productors de la microalga declarada com un dels millors aliments per al futur de la humanitat, i molt reclamada per les seves propietats pel reforç del sistema immunitari, han hagut d’enfortir  les mesures de seguretat i higiene seguint els protocols establerts per la Generalitat i la OMS i, han reenfocat la forma de distribució. També l’Eva Tena, de la Joieria l’Orfebre de Lleida ens ha explicat com la situació actual ha fet replantejar-se com seguir donant servei als seus clients i estar preparada pels canvis que afectaran a la compra convencional incorporant la venda online i fent promocions a través de les xarxes socials.

Per últim, el Pepo Foz, CEO fundador d’ Outdoor Adventour, agencia de viatges d’aventura, ubicat a Sort, un dels empresaris que pertany a un dels sectors més afectats per la situació que ha provocat la pandèmia que estem patint. Ens ha explicat que en aquests moments ja ha començat a reinventar-se per tal de donar continuïtat al seu negoci i com està innovant per poder tenir a punt nous productes que s’ajustin a les noves formes de consum del turisme.

 

Programa UA1 Lleida Radio