Hem conegut alguns reemprenedors i cedents que malgrat la pandèmia provocada per la COVID19 van decidir tirar endavant el seu projecte empresarial

El Francisco Garcia, de l’assessoria  Francisco Garcia,   el Xavier Sáez, del taller Xapa i Pintura Lozano i la Laura Portillo, de la Llar d’infants El Gegant del Pi de Lleida ens han explicat la seva experiència

El programa Reempresa es planteja com una opció d’emprenedoria en el conjunt del territori, amb uns resultats, que tot hi sent inferiors als d’altres anys han estat molt rellevants, amb una transmissió de 21 Reempreses d’èxit, ( 10  a  Lleida ciutat i 11 en el conjunt del territori), el manteniment de més de 42 llocs de treball, que han generat 1.087.200 € d’inversió induïda, així com l’atenció, anàlisi i publicació de 41 ofertes de cessió i l’atenció i acompanyament de 85 persones reemprenedores.

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, un programa que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i una alternativa sobre les oportunitats d’ocupabilitat.

Avui hem conegut l’experiència del Francisco Garcia Cañadas, advocat de professió què al 2019 va ser Reemprenedor agafant el traspàs d’una gestoria i al 2020 va ser cedent d’una empresa de reciclatge.

També hem conegut el cas del Xavier Saez, Reemprenedor  del Taller de Xapa i Pintura Lozano, ubicat  al Polígon Industrial, Les Canals de Lleida, en funcionament des de fa més de 60 anys. Un emprenedor amb experiència i especialitzat en el sector, que amb aquest programa ha posat en marxa el seu negoci agafant un relleu que li ha permès no partir de zero.

I la Laura Portillo una jove que ha reemprès la llar d’infants, El Gegant del Pi, de Lleida. Després d’anys a l’estranger va tornar per muntar el seu propi negoci, un projecte que ha passat de ser una cooperativa a constituir una S.L sumant-li activitats innovadores com l’anglès, el ioga o l’agenda digital entre d’altres.

Des del 2017GLOBALLEIDA, és punt d’atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a més de les Diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona i una extensa xarxa de col·laboradors conformada per altres institucions i entitats.

UA1 Lleida Ràdio