Parcelarium del CEI Tàrrega, Safrà del Montsec del CEI Pallars Jussà i  Akis Research del Viver FP Emprèn han explicat el nínxol de negoci que han trobat en aquest sector

24.04.2019 Avui oportunitats de negoci en el sector primari, ha estat el tema central del programa ‘Empresaris’ de Ràdio Lleida-Cadena SER, que s’ha emès avui en col·laboració de GLOBALleida i del CEEILleida. Les empreses que hi han participat són Akis Reserach, instal·lada en el Viver FP Emprèn; Parcelarium, instal·lada fins fa poc al CEI Tàrrega, i Safrà del Montsec, empresa instal·lada a Llimiana i vinculada al CEI Pallars Jussà.

Akis Research, fundada per Víctor Falguera, va guanyar en la passada edició de la Fira de Sant Miquel el Primer Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles, pel sistema de reg i fertilització WatmanPRO, idoni per visualitzar les operacions efectuades a través de telèfon mòbil i altres dispositius. Aquest sistema permet l’ajust dels coeficients de cultius, en cada moment i per a cada parcel·la.

Parcelarium, fundada per Jaume Serra, és un servei creat per ajudar els agricultors i ramaders en la gestió de la seva explotació agrària, centrat bàsicament en satisfer els seus requisits de mantenir actualitzat el Quadern d’Explotació, els Tractaments Fitosanitaris i la Gestió del Nitrogen, entre altres aspectes.

Per la seva part, Jaume Casado, de Safrà del Montsec, ha explicat que l’empresa va néixer amb l’objectiu de contribuir a la recuperació del cultiu de safrà a Catalunya, que gràcies a la seva ubicació i clima, idonis per al cultiu, va arribar a ser la zona de major producció i exportació d’aquesta espècia a l’Edat Mitjana. Està formada per una jove parella d’agricultors que aposten cada dia per la natura, tornant a les nostres arrels.