La conferència de tecnologia de nutrició vegetal va reunir a un grup d’empresaris de distribució de productes agrícoles d’Àsia, interessats en la tecnologia de Lleida per a  la producció agrícola.

Onze distribuïdors agrícoles xinesos han participat a la jornada formativa organitzada per l’empresa Axeb Biotech que es va celebrar el passat 26 i 27 de gener a l’auditori Joan Oró, del PCiTAL, centrada en la recerca i millora de bioestimulats agrícoles i fertilitzants que permeten millorar la qualitat dels aliments.

Axeb Biotech, és una de les empreses que forma part de la Xarxa Cei que dinamitza GLOBALLEIDA, va iniciar la seva activitat empresarial  al Ceeilleida a l’any 2008 i actualment està instal·lada al Parc Científic i Tecnològic. Es dedicada a la investigació, desenvolupament i venda de fertilitzants  que milloren diferents productes i produeix nutrients i bioestimulants agrícoles  que distribueix a la Xina des de fa 5 anys.

La agricultura asiàtica no utilitza les noves tecnologies i han vist a Lleida un bon mercat per fer créixer el sector. Volen millorar la seva productivitat amb tecnologia innovadora pel camp i estan interessats en conèixer com es fa a Lleida i tot lo referent a la investigació  vinculada als fertilitzants

L’activitat de Axeb Biotech se centra en el procés i producció sostenible i ecoeficient de productes químics i matèries primeres, amb l’ús d’enzims i microorganismes, mitjançant fermentacions i bioconversiones (biocatàlisi), sent els processos de Recerca, desenvolupament i innovació realitzats mitjançant convenis amb prestigiosos centres públics d’investigació a Espanya i Llatinoamèrica, de caràcter multidisciplinari (biologia, microbiologia, bioquímica, biologia molecular i química)

Al 2016 va ser una de les empreses seleccionades en el programa Horitzó 2020 de la Unió Europea, per un projecte innovador en el sector de la química verda i biotecnologia vegetal. Va rebre 50.000 euros per finançar els estudis de viabilitat del producte i va estar una de les 185 pimes de tot Europa per formar part d’aquest programa. L’objectiu del projecte consistia en impulsar el potencial de les petites empreses per a la innovació ecològica i un subministrament sostenible de matèries primeres. Així mateix, havia de buscar la manera de   produir una gamma de nutrients i aliments que redueixi l’obesitat animal i prolongar la seva vida.