Aratechlab, del Ceeilleida rep el guardó a la innovació i Arantec, del Cei Val d’Aran estrena la nova categoria al projecte innovador d’empresa.

Retaste Spain, el Jove Emprenedor, Ara Proximitat, a l’Empresa Sostenible i l’Associació Alba, a la Responsabilitat Soc, han estat la resta de guardonats.

La Diputació de Lleida ha lliurat aquest matí els premis LO (Lideratge i Oportunitat) als millors projectes empresarials del 2013, que reconeixen la innovació i l’emprenedoria dels projectes empresarials. En aquesta 15a edició s’ha distingit amb el Premi Emprenedor Jaume Alsina, fundador del Grup Alimentari Guissona, líder i referent en la indústria agroalimentària al país. El Premi a la Innovació ha estat per a l’empresa Aratech, instal·lada al Ceeilleida, el Premi al Jove emprenedor per a Retaste Spain; Ara Proximitat ha rebut el Premi a l’Empresa Sostenible; l’Associació Alba, el Premi a la Responsabilitat Social; i Arantec, s’ha endut el Premi al projecte innovador d’empresa que en aquesta edició s’estrena com a categoria.

Premi a la Innovació

El Premi a la Innovació, dotat amb 2.750 euros, ha anat a parar a l’empresa Aratechlabs, ubicada al CEEILleida i que ha desenvolupat el projecte ‘Augmented Reality Audio Technologies Labs’, que se centra en la visualització dels paràmetres tècnics de so mitjançant un procediment de monitorització, utilitzant tecnologies de realitat augmentada que permeten visualitzar els fenòmens acústics de microfonia. La firma ha reservat la patent internacional PCT del mètode que ha desenvolupat i pel qual ja ha signat acords amb 14 marques internacionals per a la seva comercialització.       

Premi al Jove Emprenedor

L’empresa Retaste Spain, ubicada a Balaguer, ha estat distingida amb el Premi al Jove Emprenedor. La firma ofereix la possibilitat al públic estranger, sense coneixements culinaris, assaborir les tapes més típiques espanyoles, mitjançant la comercialització de packs que inclouen uns kits amb tot els productes i material necessari per prepara-les. Aquest guardó també està dotat amb 2.750 euros.

Premi a l’Empresa Sostenible i Adequació al Territori

El Premi a l’Empresa Sostenible i Adequació al Territori, també amb una dotació de 2.750 euros, ha recaigut en l’empresa ara Proximitat. Es tracta d’una iniciativa que pretén acostar els productors del territori al consumidor final, reforçant així l’economia local i el teixit empresarial. La firma comercialitza i distribueix a través de la seva botiga on-line productes agroalimentaris i productes artesanals de qualitat de proximitat, seguint una sèrie de criteris mediambientals i de sostenibilitat. En l’oferta de productes prima la mínima distància per tal de garantir uns productes frescos, de temporada i de qualitat.

Premi al Projecte Innovador d’Empresa

El Premi al Projecte Innovador d’Empresa, que s’ha instaurat aquest any i que també té una dotació de 2.750 euros, ha estat per a l’empresa Arantec Enginheria, pel seu projecte Smarty River. La iniciativa consisteix en un sistema d’alertes de riscos d’inundació, basat en una xarxa de sensors sense fils i tecnologia cloud, integrat a les xarxes socials i en aplicacions mòbils amb les quals es pot controlar el risc d’inundació, nivells de rius i embassaments, pluja, aforament de cabals, velocitat i direcció del vent, així com les reserves d’aigua en forma de neu.         

Premi a la Responsabilitat Social Empresarial

L’Associació Alba de Tàrrega ha rebut el Premi a la Responsabilitat Social Empresarial, sense dotació econòmica. La seva directora, Maite Trepat, ha destacat que es tracta d’una entitat que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de l’Urgell i la Segarra. Disposa de 7 centres que atenen a 247 persones, donen feina a 250 treballadors i que compta amb uns 500 socis, fet que durant el 2013 li va permetre gestionar un pressupost de 4,6 milions d’euros.

 

Lleida, 18 de desembre de 2014