Les noves firmes que han accedit al Centre Empresarial en aquest primer quadrimestre de 2016 amb una inversió global de 287.000 euros han generat 23 llocs de treball.

Pròtesis humanes amb impressores 3D, xocolata terapèutica o la gestió en temps real de desfibril·ladors ubicats en espais públics són algunes de les novetats presentades per les noves firmes.

17 de maig de 2015.- El president del Consell Directiu dl Ceeilleida i diputat provincial de promoció econòmica i alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, ha lliurat les claus a les sis noves empreses que s’han instal·lat, aquest primer quadrimestre de 2016, al Centre Europeu d’Empreses i Innovació, situat al Complex de la Caparrella, després de la reunió de Patrons, en la que s’ha fet un balanç general de l’any 2015 i de l’informe d’actuacions del consorci GLOBALLEIDA i la Xarxa Ceis.

Les sis empreses a les que Mir, ha fet el lliurament de claus aquest dimarts són: INVELON TECHNOLOGIES S.C.P, AIM SOLO S.L, Bonar, Garriga Enginyeria S.L.P, QUÈQUANON, S.C.P i CARDIONLIVE amb les quals el Ceeilleida, assoleix una ocupació del 72%.

El Ceeilleida va acabar l’any 2015 amb la incorporació de 7 noves empreses que van generar 19 llocs de treball el que va suposar una ocupació del 60% dels mòduls. En la Xarxa CEIs l’ocupació va ser del 57%.

En els primers mesos de 2016, a la Xarxa CEIS s’han dut a terme 71 accions formatives entre (càpsules formació especialitzada, dijous emprenedors i tallers pla d’empresa) amb un total de 732 assistents a més de les 25 accions  pendents  fins a  finals de juny. Per altre banda, a través de GLOBALlieda, en aquest primer quadrimestre s’han fet 140 assessoraments a emprenedors.

El Ceeilleida, com a entitat col·laboradora dins dels diferents programes que els centres educatius destinen a l’emprenedoria, ha rebut la visita de 214 alumnes de les diferents etapes educatives, en aquests primers mesos.

La dinamització de la xarxa suposa un impuls pel territori, tant en la posada en marxa de les accions formatives a través del catàleg EmForma impulsat per GLOBALLEIDA (amb la participació de més de 700 alumnes) com, en la incorporació de noves empreses. Actualment estan ocupats 116 locals dels 198 mòduls disponibles al territori.

El treball constant i continuat en el temps ha fet  possible la consolidació de la major xarxa de centres d’empreses innovadores en un únic territori, amb 18 centres empresarials amb 198 espais a disposició de les persones emprenedores, tota aquesta xarxa està gestionada pel consorci GLOBALLEIDA, que integra en una sola entitat tota l’activitat de promoció econòmica i projecció del territori lleidatà.

El Centre Europeu d’Empreses i Innovació s’ha convertit en un referent local en el suport a les persones emprenedores, la innovació, la millora professional i la creació d’ocupació, afavorint els projectes que tinguin perspectives de viabilitat econòmica i que puguin repercutir favorablement en la diversificació de l’economia de Lleida.

Sobre les empreses

INVELON TECHNOLOGIES, S.C.P

Empresa especialitzada en la creació i impuls de tot tipus de projectes Innovadors, relacionats amb programes d’Investigació, desenvolupament i Innovació Tecnològica. Actualment un dels projectes amb que estan treballant és la fabricació de pròtesis humanes amb impressores 3D.

Consultoria tecnològica: Assessorament en qualsevol tipus d’empreses en l’elecció de maquinària adaptable a les necessitats reals.

Assessorament tècnic personalitzat: Solucions tècniques de dubtes relatius a maquinària i reparacions al sector de la impressió 3D.

Disseny i prototipatge: Disseny de components incorporables en fabricació. Fabricació a mesura de maquinària que efectuï els procediments establerts.

AIM SOLO, S.L

Els fundadors d’AIM SOLO s’uneixen amb l’objectiu d’aconseguir que les persones s’orientin cap a la carrera professional prenent com a base el seu talent.

Inicien al costat d’un equip de professionals de diferents àmbits del món empresarial, especialistes en psicologia i experts en comunicació no verbal, un treball amb dues línies de recerca que dóna com resultat una metodologia única al món, capaç de descobrir el talent de les persones i que la bategen amb el nom d’AS AVATAR. Després de testar durant més de 5 anys la metodologia AS AVATAR a centenars de joves i exposar el projecte a directors de recursos humans, empresaris, joves, pares, professors, directors de col·legis i experts del sistema educatiu, els dos fundadors decideixen donar vida al seu projecte: neix AIM SOLO.

BONAR

Desenvolupar i promoure la cultura de la xocolata a través d’un producte d’alta qualitat, oferint als clients xocolata completament natural i saludable, elaborat de forma artesanal i sense cap tipus d’additiu. Actualment treballen en una línia d xocolata terapèutica.

És un Taller de Creació de Xocolates Artesans d’elaboració pròpia, creats amb matèries primeres de primera qualitat, ecològiques, solidàries i/o procedents de petits productors. Fa quantitats precises i les envasen manualment per fer una xocolata de primera mà, ideal per al consum diari. Partint de receptes tradicionals, dedica el seu temps i experiència per desenvolupar la formulació més adequada que permeti assaborir i apreciar els diferents matisos de cada xocolata.

Garriga Enginyeria S.L.P

Consultoria Ambiental, Enginyeria Ambiental, Protecció Civil, Ordenació i Gestió del Territori, la Responsabilitat Social Empresarial i la Formació i la Comunicació. És una empresa que té com a activitat principal la prestació de serveis d’enginyeria industrial en sectors com l’edificació, l’industrial, i l’obra civil. Ofereix un servei global i complet incloent tot el suport tècnic necessari.

QUÈQUANON, S.C.P.

Explotació comuna d’un negoci destinat a la promoció i difusió de les ofertes culturals, turístiques i gastronòmiques, principalment de les comarques de la demarcació de Lleida.

CARDIONLIVE

Use-It i Neosalus, després de participar en el programa d’acceleració empresarial Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida, s’han associat per crear Cardionlive, que comercialitza un nou sistema que permet la gestió en temps real de desfibril·ladors ubicats en espais públics.

Cardionlive: Un sistema intel·ligent que controla desfibril·ladors públics en temps real,  funciona a través d’una aplicació a l’ordinador o en un telèfon intel·ligent i permet, en primer lloc, tenir constància de la quantitat de desfibril·ladors instal·lats en espais públics, una informació que no es troba disponible, segons els responsables del projecte.

El sistema avisa automàticament als serveis d’emergències quan s’obre la porta de la vitrina del desfibril·lador, i en cas que sigui a causa d’un acte vandàlic, fa fotografies i activa el GPS, gràcies a un petit aparell que s’instal·la a la vitrina . Pel que fa al manteniment, controla remotament la temperatura per assegurar el correcte funcionament del desfibril·lador i envia avisos automàtics als responsables de l’aparell i als seus distribuïdors informant sobre consumibles caducats i bateries esgotades. El sistema de Cardionlive, que funciona amb totes les marques de desfibril·ladors, també manté actualitzada la llista de persones associades a cada aparell que han rebut formació per utilitzar-lo, i els envia un recordatori automàticament quan han de renovar aquesta formació.

Lleida, 17 de maig de 2016

http://www.globalleida.org/sites/default/files/acte_lliurament_claus_ceeilleida-3.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/acte_lliurament_claus_ceeilleida-1_0.jpg