El programa està dissenyat per aconseguir que la facturació, l’exportació, la creació de llocs de treball i el capital social de les empreses s’incrementi. 
L’Ajuntament de Tàrrega obre convocatòria per optar a ocupar un dels mòduls del seu viver d’empreses

GLOBALLEIDA ha organitzat avui en el  Cei de Tàrrega, una sessió informativa per tal de donar a conèixer el programa Start-up Catalonia, que  ha obert la  convocatòria d’inscripció per poder participar en el procés de selecció de  l’1 al 25 de juliol.

En aquesta sessió informativa s’han inscrit una quinzena  d’empreses  interessades en participar en aquest programa adreçat a les Start- up amb potencial de creixement de menys de 5 anys de vida, i que han de comptar amb un producte o servei testat al mercat i amb un projecte escalable, amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. Es tracte d’un programa pràctic que fomenta l’adquisició de contactes, l’accés a mentors i trobades de networking.

Un cop presentat el programa s’ha fet una  sessió win-win  que ha consistit en una dinàmica de networking on els participants  han presentat el seu projecte en format d’elevator pitch de 30 segons.

De totes les empreses que es presentin per participar en aquest programa només 15, quedaran seleccionades i està previst que comencin a treballar  a partir del mes d’octubre. La finalitat del programa rau en professionalitzar les empreses participants i els seus equips per aconseguir que la facturació, l’exportació, la creació de llocs de treball i el  capital social  de les empreses s’incrementi.

La primera acceleradora de Catalunya, situada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Universitat de Girona),  es va posar en marxa en el decurs de 2013,  de  les 30 empreses que van participar han aconseguit incrementar en un 60% la seva facturació, han creat 72 nous llocs de treball, han multiplicat per quatre el volum d’exportació i han aconseguit finançament per valor d’1,3 MEUR.

L’acceleradora de Lleida  gestionada conjuntament per Start-up Catalonia i GLOBALLEIDA, forma part de la xarxa d’acceleradores coordinada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a través de la iniciativa Catalunya Emprèn, amb l’objectiu d’impulsar el creixement d’empreses innovadores i disminuir la mortaldat de projectes empresarials, i garantir que arribi a tots els  projectes empresarials del conjunt del territori.

L’ alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i el gerent del Consell Comarcal, Jaume Granyó han donat la benvinguda als assistents, acompanyats d’Emili Aldabó i Sergi Roma que han estat els encarregats d’explicar el target i objectius que persegueix el programa,  i la  Responsable de Finançament Empresarial de GLOBALLEIDA i coordinadora del programa Starp-up Catalonia, Imma Camino,  que ha explicat  l’enfocament pràctic, la difusió, procés de selecció i les dades tècniques del programa.

Per altre banda, l’Ajuntament de Tàrrega ha obert la convocatòria durant 30 dies per optar a ocupar el mòdul 7, de 63 m2, del seu Centre d’Empreses Innovadores (CEI Tàrrega). El viver d’empreses de Tàrrega s’ubica al complex de Cal Trepat i els mòduls són cedits en arrendament a empreses de perfil innovador per un període inicial de 3 anys. Aquest mòdul està equipat amb serveis d’electricitat, informàtica i telefonia. El centre disposa també de recepció, sala polivalent, sala de reprografia i office-menjador. Els interessats han de presentar la sol·licitud adjuntant un pla d’empresa que inclogui una memòria descriptiva de la seva activitat.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el proper 30 de juliol. La documentació requerida s’ha de tramitar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament de Tàrrega, a la Plaça Major, 1. Inaugurat l’any 2012, el CEI Tàrrega compta amb un total de 7 mòduls. Per tant, en aquest moment només en resta un de disponible, fet que certifica el bon resultat d’aquest equipament a l’hora d’impulsar noves idees de negoci i donar facilitats als emprenedors. El CEI Tàrrega

 

Lleida, 09 de juliol de 2014