Organitzada per l’IRTA a la 56a Fira de l’Oli de les Borges Blanques

A la Taula rodona s’han explicat els criteris que han fet de SUO TEMPORE un cas d’èxit, un oli que compleix amb l’estàndard de qualitat més alt del món després d’introduir millores durant 2 anys.

2019-01-18 El Clúster de l’Oli de Catalunya impulsat per GLOBALLEIDA ha participat a les jornades tècniques organitzades a les Borges Blanques amb motiu de la 56a Fira de l’Oli. Unes jornades que busquen donar a conèixer els temes d’actualitat que envolten el sector de l’oli i presentar algunes de les innovacions, estudis i novetats que han tingut lloc en l’últim any.

A la taula rodona moderada per Agustí Romero, investigador de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb la temàtica Experiències reals de com la informació analítica pot millorar el rendiment i la qualitat de l’oli, s’han explicat els criteris que fan de SUO TEMPORE un cas d’èxit, un oli que compleix amb l’estàndard de qualitat més alt del món després d’introduir millores durant 2 anys. Un treball de quatre productors -Cooperativa La Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d’Arbeca- que han aconseguit un OOVE (Oli d’Oliva Verge Extra) d’una qualitat  molt per sobre d’altres olis de la seva categoria i dels criteris de qualitat d’altres organismes com el COI, els consells reguladors de les denominacions d’origen o la QvEXTRA.

Aquest projecte col·lectiu que neix de la mà del Clúster de l’Oli de Catalunya i impulsat per GLOBALleida, compta amb el suport dels tècnics de l’IRTA, centre d’investigació capdavanter en recerca i qualitat oleícola.

El projecte col·lectiu SUO TEMPORE ha estat un dels temes que s’han tractat en aquesta taula de debat, en la que, han participat, Ramon Barrull, president de la Cooperativa La Granadella, un dels quatre productors implicats en el projecte, i Josep Maria Barrufet, responsable de Projectes Estratègics de GLOBALleida, impulsors de SUO TEMPORE a través del Clúster de l’Oli de Catalunya, projecte empresarial que s’ha consolidat al llarg del passat any i que enceta el 2019 amb un pressupost de 140.000€ per continuar enfortint el sector de l’oli.

En aquesta taula també han quedat reflectits pels tècnics, els barems necessaris per obtenir el segell de qualitat que atorga la marca SUO TEMPORE,

La participació en aquestes jornades tècniques s’emmarca en el nou pla d’accions per aquest 2019, on els objectius clau passen per seguir potenciant la millora de la qualitat, l’obertura de nous mercats internacionals o la vinculació de l’oli d’oliva verge extra amb el sector salut gràcies al seu contingut en polifenols, àcid oleic… que incideixen directament en el metabolisme i que aporten beneficis naturals per a la prevenció de malalties i el bon funcionament de l’organisme.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Projectes Innovadors Experimentals.