Aquest programa facilita el traspàs d’empreses que, per falta de relleu generacional o altres problemes, han de tancar i ofereix l’oportunitat als reemprenedors de començar un negoci sense les dificultats que comporta fer-ho des de zero

El Conselh Generau d’Aran ha acollit aquest dimecres la presentació del programa Reempresa, plataforma que facilita la compravenda de petites i mitjanes empreses que ja estan en funcionament.

El govern d’Aran, com a membre del Centre de Reempresa de Catalunya (fruit de l’acord entre el consorci GLOBALLEIDA i la patronal Cecot) disposa ja d’un punt d’atenció des del qual s’ofereix assessorament en tot el procés de compravenda per a garantir la continuïtat de les empreses al territori, oferint assessorament tant als empresaris que cedeixen l’empresa com a les persones reemprenedores que volen donar-li continuïtat.

L’acte de presentació  ha comptat à amb les intervencions dels consellers d’Economia, Turisme i Promoció econòmica d’Aran, Juan Antonio Serrano i Josep Canut.

“El Conselh Generau ha creat una àrea de promoció econòmica ja que pensem que era quelcom necessari al territori”, explica el conseller Serrano. Que afegeix que: “Reempresa és un sistema molt interessant per Aran ja que permet que empreses que han funcionat sempre no hagin de tancar si no troben un relleu generacional i, alhora, ofereix l’oportunitat als reemprenedors d’obrir un negoci sense l’esforç que comporta fer-ho des de zero”.

 Informació sobre el programa Reempresa

Reempresa facilita la connexió entre les persones que estan pensant vendre el seu negoci o que busquen relleu generacional per a la seva empresa amb els emprenedors que es proposen fer créixer la seva empresa comprant-ne un altra o també aquells nous emprenedors que volen endegar el seu propi negoci sense començar de zero.

Així doncs, GLOBALleida, com a punt d’atenció oficial Reempresa, des de 2017 està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província i el Conselh Generau d’Aran amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori. En el decurs del 2019  hem sumat 25 casos d’èxit en el conjunt del territori que ha suposat una inversió induïda de 747.198€ i s’han mantingut 60 llocs de treball, s’han inscrit a la plataforma Reempresa 65 cedents i 101 reemprenedors interessats en comprar o vendre un negoci.

Pel que fa a les dades acumulades a la província de Lleida de 2011 a 2019, amb el programa Reempresa hem sumat  152 casos d’èxit amb els que s’han salvaguardats 354 llocs de treball amb una inversió induïda de 3.747.143,07 € i s’han atès a 445 empreses cedents i a 618 reemprenedors.