Reempresa és un projecte que s’està implementant a la província de Lleida fruit del conveni de col·laboració signat el passat mes de març entre GLOBALLEIDA i la patronal Cecot.

Reempresa ja compta amb més de 215 empreses inscrites i més de 270 persones reemprenedores interessades a la província de Lleida.

A partir d’aquest mes de maig, el Consell Comarcal de l’Urgell disposarà d’un punt d’atenció oficial del Centre Reempresa de Catalunya i oferirà assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. El Consell Comarcal ha presentat aquest matí el programa Reempresa que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. Reempresa és un projecte que s’està implementant a la província de Lleida fruit del conveni de col·laboració signat el passat mes de març entre GLOBALLEIDA i la patronal Cecot.

La presentació d’avui ha comptat amb la participació de Rosa Maria Perelló, alcaldessa de l’Ajuntament de Tàrrega, Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell, Ramon Roca, president executiu de GLOBALLEIDA, Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya. També ha participat en aquest acte  Vicenç Sala, testimoni que ha explicat la seva experiència com a Reemprenedor, que com a resultat de la seva participació en el programa actualment dirigeix el TALLER SERRALLERIA CRISTOFOL ALMELLON, Serralleria industrial especialitzada en el disseny de tot tipus d’elements de metall.

Reempresa a la província de Lleida

Actualment, la província de Lleida ja té més de 215 empreses inscrites al servei. Els motius de cessió d’aquestes empreses són diversos. En termes relatius, el 33% de les empreses cerquen relleu per jubilació o jubilació anticipada del propietari/a, el 12% per canvi de professió, l’11% per motius personals, el 7,5% per canvi de domicili i el 7% per problemes de salut, entre d’altres. En quant a reemprenedors, ara mateix hi ha més de 270 persones a la demarcació interessades en el procés de reempresa. Pel que fa al nombre de reempreses d’èxit, a la província de Lleida ja són 73 el total d’empreses que no han hagut de tancar.

Pel que fa als sectors de les empreses que busquen un reemprenedor, un 36% són del sector del comerç, un 30% de la hostaleria, un 27% del sector serveis, un 6% del sector industrial i l’1% en d’altres sectors com la construcció.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord signat amb GLOBALLEIDA que s’ha presentat avui significa sumar esforços, informació i recursos amb els diferents consells comarcals de la província per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la província de Lleida i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en els últims anys del projecte.  

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d’adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses. Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

http://www.globalleida.org/sites/default/files/20170510_125141.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/20170510_125026.jpg

http://www.tarrega.tv/servei-per-fomentar-el-traspas-dempreses-a-lurgell/, http://urgelltv.cat/ca/turisme/urgelltv/destacada/48168/des-daquest-mes-de-maig-lurgell-compta-amb-un-punt-datencio-reempresa/418.html