Arboribus – Lánzame han centrat la jornada en la importància del crowdfunding, com a substitut al deute financer i la seva creixent penetració en el mercat del deute.

De les 18 empreses inscrites, 11 han participat en les rondes de finançament i han demanat un suport financer de 450.000€.

Aquesta és la desena Ronda de Finançament organitzada per GLOBALLEIDA, amb una participació des de 2013 de 159 empreses, que en total han sol·licitat un suport financer de més de 20M€.

Reunits per GLOBALLEIDA, representants de Arboribus – Lánzame, han centrat la jornada, que ha comptat amb la participació de 18 empreses lleidatanes,  principalment dels sectors TIC i agroindústria, en la importància del crowdfunding, com a substitut al deute financer i la seva creixent penetració en el mercat del deute i dels diferents tipus.

En el decurs de la jornada s’han explicat els cinc tipus de crowdfunding: de recompensa, d’inversió, de préstec (crowdlending), de donació, i el crowdfunding de donació per recompensa, incidit avui, en el crowdfunding per a Startups, a càrrec de  Toni Catelltort,  de Lánzame  i per a Pimes amb Pau Celma, d’Arboribus.

El crowdfunding, posa en comú aportacions dineràries individuals, que té com a finalitat donar suport a un projecte a través de tot un ventall de possibilitats: donacions, préstecs, o inversions en capital amb participació en els resultats.

El finançament col·lectiu és una alternativa als models de finançament tradicionals, que permet finançar qualsevol tipus de projecte, alhora que permet a tothom invertir en els projectes escollits.

El mercat europeu de finançament alternatiu online va créixer un 144% l’any passat fins gairebé arribar als 3 mil milions d’euros i podria superar els 7 mil milions en 2015.

A Espanya, el mercat va passar dels 19 M€ el 2013 als 62.000.000 el 2014, una  xifra que triplica el mercat i posa en evidència l’imparable avanç del finançament desintermediat.

Barcelona és la tercera ciutat del món amb més cerques a Internet del mot crowdfunding, el que posa de manifest que estem davant d’un sistema de finançament en auge al nostre país.

 

Després de la sessió informativa, les 11  empreses que  han participat en les rondes de finançament han demanat a les entitats convidades a la trobada, un suport financer per un total de 450.000€ per tirar endavant les seves iniciatives.

Cal destacar que GLOBALLEIDA, com a promotor financer i dinamitzador de l’emprenedoria i l’empresa, amb l’objectiu d’apropar al teixit empresarial de les terres de Lleida, recursos per a endegar i consolidar els seus projectes, reuneix periòdicament a analistes de les principals fonts de finançament públic(productes ICF i ICO) i privat (Crowdfunding i Business Angels per a start-up i empreses innovadores), per ajudar-los a  trobar la línia de finançament més adient.

Des de finals del  2013, aquesta és la desena Ronda de Finançament que  organitzem, en les que han participat  159 empreses lleidatanes que han  sol·licitat més de 20M€ en préstecs per finançar els seus projectes empresarials.

El conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, ha estat l’encarregat de presentar la jornada que ha tingut lloc a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Lleida i donar la benvinguda als participants.

 

Lleida, 6 d’octubre de 2015