El Consorci GLOBALLEIDA promou un Fons de Capital Risc per invertir en projectes del teixit empresarial del territori amb capacitat de creixement, que aportin un benefici directe o indirecte a les comarques de Lleida,  el que vol dir impulsar sectors innovadors amb grans perspectives de creixement i estimular i atreure inversors per l’I+D+i de Lleida, a l’hora  que suposa una oportunitat de negoci pels inversors privats que contribueixen en el finançament d’aquest tipus d’ empreses.

Per aquest motiu, el President de GLOBALLEIDA, Antoni Brufau, acompanyat del President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest fons, a un important nombre d’empresaris de diferents sectors econòmics, i agents socials per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa que pretén impulsar projectes empresarials del territori  amb un alt potencial de desenvolupament.

En el decurs de la presentació, s’ha donat a conèixer  la rendibilitat que pot suposar invertir en els estadis inicials d’un projecte empresarial start-up de base tecnològica i innovadora. Els inversors que participen en un Fons de Capital Risc, busquen, un pla de negoci “fàcil d’entendre”, un projecte “escalable”, és a dir, amb alt potencial de creixement, i un tercer element, “una porta de sortida” que li permeti   marxar quan ho cregui oportú.

Brufau, ha presentat el consorci GLOBALLEIDA, constituït per les principals institucions (Diputació de Lleida, Ajuntament de Lleida, UdL, i les Cambres de Comerç de Lleida i de Tàrrega), i ha  incidit en  l’esforç d’aquestes institucions per optimitzar  recursos per potenciar l’economia de Lleida i finançar projectes emprenedors. Amb aquesta iniciativa s’està contribuint a crear un lobby lleidatà i és una satisfacció aconseguir constituir aquest Fons d’inversió a través de molts lleidatans que un dia van marxar i ara poden ajudar i col·laborar amb la societat amb més força.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha destacat, que aquest projecte ambiciós i compromès, més enllà de les institucions, el més important és la gestió i donar servei a les persones per millorar l’economia de Lleida i del conjunt del territori. Així, ha explicat que, l’aposta que s’està fent des de la Diputació de Lleida, és destinar els màxims recursos i esforços al desenvolupament integral del territori per convertir Lleida en un referent del país. Reñé ha assegurat que la participació en la creació d’aquest  Fons  de Capital Risc suposa també la oportunitat de contribuir a retenir el talent a Catalunya.  

Per la seva part, Àngel Ros ha destacat la capacitat de Lleida per fabricar empreses des de la Caparrella, amb el CEEILLEIDA, i la Xarxa de Ceis al territori i el PCiTAL a Gardeny. Ros, ha demanat col·laboració per invertir en projectes del territori, remarcant  com aposta el sector agroalimentari. També ha  assenyalat que Lleida compta amb un 16% d’atur, tot hi que és la segona província d’Espanya amb un nivell d’atur més baix.

La presentació del  projecte ha tingut lloc a l’Hotel Majestic de Barcelona, aquest dilluns, dia 27 de gener, en la qual hi ha participat també el president executiu de GLOBALLEIDA, Ramon Roca, representants de les principals patronals de Barcelona, a més de representants de les principals institucions de les comarques de Lleida que també formen part del patronat del Consorci que impulsa aquesta iniciativa.

Els empresaris convidats a la presentació d’aquest projecte, de creació d’un Fons de capital Risc per Lleida han mostrat molt interès en la importància d’impulsar aquest projecte.  L’objectiu  del Consorci és aconseguir que amb la participació de nous empresaris en aquest Fons, es pugui arribar a superar la xifra que es va obtenir en la presentació que es va fer a Lleida, per poder duplicar l’aportació privada, i que a final d’any el Consell d’Administració d’aquest Fons de Capital Risc iniciï la recerca de societats amb  gran potencial de creixement”, que justifiqui la inversió i obtenir els beneficis previstos.