AKIS Research, S.L. ha estar guardonat amb el 1er. Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, dotat amb mil euros organitzat en el marc de la Fira Sant Miquel

Empreses emergents de diferents centres empresarials del territori donen   a conèixer els seus productes i serveis, en el decurs de la 64ª edició de la Fira de Sant Miquel celebrada del 27 al 30 de setembre a  l’estand de GLOBALLEIDA.

En aquesta edició algunes de les empreses participants com,  Akis Research, consultoria agrària i forestal, que compta en total amb nou especialistes que sumen cinc doctorats en diverses especialitats), han organitzat activitats alternatives, en aquest cas amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, amb la Presentació dels Grup Operatius Supra autonòmics SIRIVE i BIOkm0. Una jornada de divulgació dels Grups Operatius Supra autonòmics SIRiVE (Grup Operatiu per al desenvolupament d’un Sistema Integrat per a la optimització de dosis de Reg de Fruiters de pinyol en el Valle del Ebro) i BIOkm0 (Grupo Operatiu de recuperació de nutrients i la seva reutilització en cultius de proximitat per al desenvolupament de la bioeconomia circular en comunitats locals). O La conferència organitzada per l’empresa Sitcons sobre ” Solucions web 3D, agilitzem les teves vendes”.

Un any més empreses veteranes com AM Domòtics o Fabra Formació han apostat per donar a conèixer els seus productes i serveis en aquesta Fira pels bons resultats i oportunitats comercials que obtenen. També les empreses Intech3d i Skilbo presents en aquesta edició de la Fira estan participant en el programa de creixement empresarial Lleida StartUp de GLOBALLEIDA, realitzat amb el suport d’Acció.

Tanmateix s’han estrenat les empreses Agrosolucions Ponent, Forsys Software, Growingtogether, De Paraula, Aerofor, Slowcode o, Digital Sonisolutions, especialitzades en la formació i seguretat aèria del Drons, el sector serveis o la industria 4.0.

En aquesta edició tornem a disposar d’un espai per donar informació del programa Reempresa, (Mercat de compravenda de petits negocis), a totes aquelles persones interessades en emprendre, donant continuïtat a un negoci que ja està en funcionament.

Un any més GLOBALLEIDA, planteja la fira de Sant Miquel, com una oportunitat pels emprenedors, una iniciativa que facilita la promoció econòmica i el desenvolupament econòmic, empresarial i territorial de les Terres de Lleida.

En aquesta edició s’ha atorgat el 1er. Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles a l’empresa AKIS Research, SL  de la Xarxa Cei, guanyadora del certamen  pel  sistema de reg i fertilització WatmanPRO, idoni per visualitzar les operacions efectuades a través de telèfon mòbil i altres dispositius, la qual cosa facilita la presa de decisions envers aquests processos. Un sistema amb tecnologia pròpia que permet l’ajust dels coeficients de cultius, en cada moment i per a cada parcel·la.

El sistema ofereix algoritmes de càlcul de la recomanació de reg molt precisos i flexibles que permeten actualitzacions constants i una ampliació del servei molt ràpida.

Cada pagès rep setmanalment les recomanacions de reg  agrupades per caseta, i pot entrar al sistema des de qualsevol dispositiu (smartphone, ordinador, tauleta) i consultar en una sola pantalla les dades de reg, previsió meteorològica, plans de fertilització, recomanacions puntuals, etc.  Una eina de gestió per a l’optimització del reg i de l’ús responsable de l’aigua i dels nutrients.

Des del 2013, GLOBALLEIDA promociona als emprenedors de la Xarxa Cei a les diferents Fires que es celebren a la  ciutat, posant al seu abast un estand de 80m2 en el que poden exposar i donar a conèixer els seus productes i serveis.

Actualment la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de Lleida, compta amb 18 centres arreu del territori amb més de 180 oficines que estan a disposició de totes aquelles persones que volen tirar endavant una activitat empresarial.