L’empresa lleidatana Aim Solo desenvolupa el programa a nivell de Catalunya i GLOBALLEIDA el coordina a les terres de Lleida.

En el primer trimestre de l’any el programa ja ha facilitat, la inserció a l’empresa de 54 joves a Catalunya i 14 a Lleida el que suposa, el 14% i el 17% respectivament del total de joves participants.

Lleida ha acollit avui, la presentació de “Singular Talent”,  un programa del Pla de Garantia Juvenil que es desenvolupa a tot el territori Català i està adreçat a nois i noies d’entre 18 i 29 anys amb estudis de CFGS o Graus universitaris finalitzats. El programa, subvencionat per  la Generalitat de Catalunya,  a través del Servei d’Ocupació  (SOC) amb recursos provinents de la Unió Europea,  el desenvolupa l’empresa lleidatana Aim Solo a nivell de Catalunya i GLOBALLeida el coordina a les terres de Lleida. Aquest programa garantirà la inserció de 400 joves al món laboral durant el 2016.

La innovadora metodologia és el que marca la diferència en vers altres programes. Amb tots els participants del projecte Singular Talent, s’utilitzarà  la metodologia  única per avaluar i connectar el talent dels joves amb les necessitats de les empreses AS AVATAR, que es basa en una sèrie d’entrevistes i proves que facilitaran la informació necessària per fer l’informe que garantirà el perfil del candidat. 

Paral·lelament, assessors especialitzats fan un seguiment dels joves participants al programa, acompanyant-los i impartint formació de Personal Branding, TIC i una titulació de Postgrau homologada per la Universitat de Girona, on podran escollir entre 3 titulacions: Comerç internacional, Finances i Màrqueting. (Cada assessors coordina un màxim de 15 joves).

El programa preveu inserir al mercat laboral a 400 joves d’arreu de Catalunya abans de finalitzar l’any. Concretament a Lleida seran 84 els joves que accediran al món laboral a través d’aquest programa.

Respecte als estudis que han cursat els joves,  la relació entre Catalunya i Lleida és molt similar, a Catalunya els joves que han cursat un CFGS és del 36% i a Lleida del 35% i els que han fet un Grau Universitari a Catalunya és d’un 64% i a Lleida d’un 65%.

Cal destacar que en aquests moments, el programa ja ha facilitat la inserció a l’empresa de 54 joves a Catalunya i 14 a Lleida el que suposa el 14% i el 17% respectivament del total de joves participants.

El programa pretén crear el professional “perfecte” a través de la seva metodologia, extreuen el perfil professional dels joves i els hi proposen en base al seu talent poder trobar la professió ideal.

La presentació del Programa de Garantia Juvenil ha anat a càrrec de Joan Santacana, director dels serveis territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i la presentació del programa Singular Talent, ha anat a càrrec d’Ester Morros de l’empresa lleidatana AIM SOLO.

El Vicerector Ferran Badia, el President Executiu de GLOBALLEIDA i President del Consell Social UdL, Ramon Roca , el diputat de Promoció Econòmica, Enric Mir, i la regidora  Delegada de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres han donaran la benvinguda als assistents a la presentació que ha tingut lloc a la Sala Victor Siurana del Rectorat de la UdL, on també ha estat present a l’acte Oriol Salvia, Director del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida i l’Alt Pirineu, (SOC).

Sobre Aim Solo

Aim Solo té com a missió treballar sobre el descobriment del talent de les persones (conjunt d’atributs que permet a una persona desenvolupar tasques que li són encomanades)  i la construcció del professional del futur mitjançant un pla estratègic personalitzat, per evitar possibles problemes en el mon professional com la dissociació entre el talent i el coneixement. Avui, El 75% dels treballadors afirmen no ser feliços en els seus llocs de treball degut a aquesta dissociació i els motius que ho provoquen són aspectes relacionats amb l’eficàcia professional.

En aquest sentit, es proposa formació estratègica d’acord al talent de cada jove per fer-los més competitius en el moment de la inserció al mercat laboral. Es construeix un currículum global, incloent el seu talent, que anticipa el procés de selecció mitjançant eines científiques. Acredita el que s’informa en aquest currículum i ho homologa perquè l’empresa ho consideri de confiança. Situa al jove com a singular davant una oferta laboral i l’interconnecta amb empreses de qualsevol part del territori.

Durant més de 6 anys, especialistes com Doctorats en Psicologia, Experts en comunicació no verbal i experts del món professional van treballar en dues línies d’investigació, obtenit una metodologia que permetés saber quina informació es necessita per descobrir el talent de les persones, i saber el perfil idoni per desenvolupar qualsevol de les més de 1300 professions que existeixen.

D’aquí neix la metodologia AS AVATAR  la qual ens permet obtenir la informació necessària de les persones per determinar el seu talent.  Una combinació extremadament complexa de 10 intel·ligències amb 5 nivells, més de 200 competències analitzant tots els rols sobre els 360 graus de la persona, amb eines d’anàlisi conductuals avançats i eines de comunicació no verbal o sinergologia.

Actualment estan treballant en aquesta metodologia 8 doctorades del departament de Psicologia per la millora continua i un grup de recerca tecnològic també de la Universitat per l’escalabilitat del projecte.

Lleida, 13 d’abril de 2016

 

 

http://www.globalleida.org/sites/default/files/psx_20160413_114257.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/psx_20160413_114407.jpg

http://lleidatelevisio.xiptv.cat/noticies/capitol/noticies-migdia-13-04-2016?s=84&e=277, https://youtu.be/M-7OTfKdgLM, https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ua1.podcasts/130416+GLOBAL+LLEIDA.mp3, http://desprogresiva.antena3.com/mp_audios5//2016/04/13/0EDFCB04-652E-4C3C-AB30-6545000E60AE/0EDFCB04-652E-4C3C-AB30-6545000E60AE.mp3