1.280 alumnes i 14 professors han rebut formació amb aquest programa pel foment de l’emprenedoria.

Amb accions promogudes per alumnes de l’Escola del Treball, a través de les xarxes socials s’ha sumat  una audiència de més de 38.000 usuaris i 195.000 impressions amb dispositius digitals.

Avui ha tingut lloc el lliurament dels Premis E2, Escola d’Emprenedors, organitzats per GLOBALLEIDA i els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, al CaixaFòrum.

Els Premis E2, formen part del Programa de foment de l’esperit emprenedor “E2,Escola d’Emprenedors”, adreçat a alumnes i professors per fomentar l’emprenedoria a tots els centres educatius de la província, i que en aquesta edició s’han sumat les etapes infantil i primària, a les de  secundària obligatòria i post-obligatòria.

Aquest programa neix amb l’objectiu de promoure l’emprenedoria a l’escola, potenciant actituds positives i despertar entre els alumnes l’interès pel món de l’empresa i promoure  iniciatives empresarials.

Amb aquesta iniciativa pionera a Catalunya, s’ha aconseguit ordenar l’oferta formativa, per a totes les etapes educatives, oferint activitats a l’alumnat d’educació infantil, primària, secundària obligatòria i post-obligatòria (ESO, batxillerat, CFGM i CFGS) de tots els centres, públics i privats, de les Terres de Lleida i el seu personal docent.

En el decurs de l’acte, en el que han assistit més de 200 alumnes, s’ha impartit la conferència “Actituds per triomfar a la vida: de l’escola a l’empresa”, a càrrec de Daniel Gavarró, per tal de posar en valor, tots aquells atributs  i valors que considerem fonamentals per incentivar l’interès de l’emprenedoria  i desenvolupar iniciatives empresarials.

Dins el programa formatiu E2, Escola d’Emprenedors,  21 centres van sol·licitar 43 activitats amb les que han rebut  formació 1.280 alumnes i professors. Està  previst pel proper curs, ampliar el nombre de col·laboradors externs i l’oferta formativa amb, tallers de creativitat,  “El Joc de l’Emprenedoria” o “Juga amb els valors per a créixer”, entre d’altres per a l’alumnat i personal docent.

Els Premis que s’ha atorgat, estan estructurats en 10 categories i han avaluat criteris com la innovació, la recerca, la interacció amb l’entorn, el projecte de centre o la viabilitat del projecte i tenen una dotació total de 5.000€

L’acte que ha estat dinamitzat a través de les xarxes socials: Facebook, Twitter, YouTube i Instagram, amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola del Treball, ha tingut una audiència de més de 38.0000 seguidors amb el hastag #premisE2, i s’han arribat a les 195.000 impressions amb dispositius digitals, superant la audiència de la primera edició.

Els premis han estat lliurats de la mà de l’Alcalde de Lleida, Àngel Ros,  el Diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés , el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i els representants de La Caixa i SEMIC, com a patrocinadors d’aquets premis.

 

Els premiats

 

Cicle Formatiu de Grau Superior

Projecte ECOINGRAL, SL. Núria Brescó i Aida Puebla (Episcopal). Premi a la Millor Idea. Ha lliurat el premi, Oriol Oró

Estudis: 2n CFGS Administració i Finances. Activitat: Reciclatge d’ampolles de plàstic.

 

Projecte WHATS EAT. Elena Alexa, Sandra Arenas i Núria Sánchez (Ilerna). Premi al projecte més viable. Ha lliurat el premi, Geremi Camí (La Caixa)

Estudis: 2n CFGS Administració i Finances. Activitat: Venda de menjar preparats per a particulars i empreses.

 

Projecte CENTRE LOGÍSTIC PONENT, SA. Gerard Ramells, Francesc Xavier Argelich i Maria Teresa Puigvert. (Escola del Treball). Menció especial al millor estudi tècnic. Ha lliurat el premi, Álvaro Perera (SEMIC)

Estudis: 2n CFGS Transport i logística. Activitat: Prestació de serveis ‘emmagatzematge i transport nacional i internacional.

 

Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Projecte MOTO TUNING, SL. David Martín (Escola del Treball). Premi al projecte més viable. Ha lliurat el premi, Enric Mir

Estudis: CFGM Comerç. Activitat: Venda de recanvis per a motos, reparació de motocicletes i comercialització de pit bikes

 

Projecte MIM. Gerard Fernández i Júlia Piquer (Escola del Treball). Premi a la millor idea. Ha lliurat el premi,  Àngel Ros

Estudis: 2n CFGM Fusteria i moble + CFGS Gestió comercial i màrqueting.  Activitat: Venda de mobiliari nòmada (adaptable a canvis d’ús i necessitats de l’usuari) amb muntatge DIY. (Do it yourself).

 

Batxillerat

Projecte ECO GOODS. Sandra Minguell (La Salle Mollerussa). Premi al millor treball de recerca relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses. Ha lliurat el premi, Oriol Oró

Estudis: 2n Batxillerat. Activitat: Elaboració i comercialització de productes ecològics com sucs de fruita i melmelades.

 

ESO

Projecte RED BUTTON. Elena Tello, Xavier Trullols, Ariadna Chas, Jordina Portolés i Aleix Castells. (INS Guindavols). Premi a la idea més innovadora. Ha lliurat el premi, Geremi Camí (La Caixa)

Estudis: 4t ESO. Activitat: App als mòbils per obrir portes de garatges i portes de cotxes.

 

Projecte YELLOW PEACE. Núria Babot, Andreu Mallada, Laia Victòria Vilaró, Carles Palacios i Mercè Zapater (INS Guindavols). Premi al millor treball relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses. Ha lliurat el premi, Álvaro Perera(SEMIC)

Estudis: 4t ESO. Activitat: Lavabo químic portàtil.

 

Centre d’Infantil i Primària

Projecte Bombolles per un somni de l’Escola La Noguera de Balaguer. Premi al projecte més interactiu amb l’entorn. Ha lliurat el premi, Enric Mir

Estudis: Cicle superior de primària (5è i 6è). Activitat: Elaboració de sabó artesanal a partir d’oli reciclat.

 

Projecte La meva escola és emprenedora de l’Escola Dos Rius de Camarasa. Premi al millor projecte. Ha lliurat el premi, Miquel Àngel Cullarés

Estudis: Infantil i primària (de P3 a 6è). Activitat: Comercialització de productes artesanals fets amb material de reciclatge.

 

Projecte d’Emprenedoria 2014 – 2015 de l’Escola La Salle La Seu d’Urgell. Menció especial a la qualitat educativa. Ha lliurat el premi, Àngel Ros

Estudis: Primària( de 1er a 6è). Activitat: Treballen l’emprenedoria com a matèria transversal del centre.

http://www.globalleida.org/sites/default/files/dsc_3764.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/dsc_3653.jpg