L’Escola d’Alfés, La Salle la Seu d’Urgell; L’Escola Mont-roig (Balaguer), FEDAC Guissona; FEDAC Lleida; l’Institut Guindàvols; l’Institut Torrevicens; El Centre Integral de Formació Professional ILERNA; l’INS  Escola del Treball i el Col·legi Episcopal són els 10 centres educatius que  s’han presentat en els premis en aquesta IV edició.

D’entre els premiats, tres dels projectes de CFGM i quatre de CFGS seran proposats pel Departament d’Ensenyament i GLOBALLEIDA per participar a la Final Catalana dels premis “Millor projecte d’emprenedoria a la FP de Catalunya” que es celebrarà a finals d’any a Barcelona.

Aquests premis formen part del programa E2 Escola d’Emprenedors pel foment de l’emprenedoria amb el que han rebut formació 2.444 alumnes i 54 professors de 27 centres educatius del territori.

Avui ha tingut lloc el lliurament dels Premis E2, Escola d’Emprenedors, organitzats per GLOBALLEIDA i els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, al CaixaFòrum.

Els Premis E2, formen part del Programa de foment de l’esperit emprenedor “E2,Escola d’Emprenedors”, adreçat a alumnes i professors per fomentar l’emprenedoria a tots els centres educatius de la província de les etapes infantil, primària,  secundària obligatòria i post-obligatòria, iniciativa pionera a Catalunya, amb la què, s’ha aconseguit ordenar l’oferta formativa, per a totes les etapes educatives, oferint activitats a l’alumnat i el seu personal docent.

En el decurs de l’acte, al que han assistit més de 225 alumnes, s’ha impartit la conferència “Tecnologia, Emprenedoria i Comunicació” a càrrec de Fermí Casado, actor, autor i formador. L’actor en la seva conferència ha explicat la importància de la comunicació en un món tant canviant i com la relació que tenim amb la tecnologia marcarà el futur de la comunicació i dels joves emprenedors.

Els 27 centres que han participat en el programa formatiu E2, Escola d’Emprenedors, van sol·licitar 79 activitats formatives, amb les que han rebut formació 2.444 alumnes i 54 professors.

Els 10 centres educatius que s’han presentat als Premis en aquesta IV edició són: L’Escola d’Alfés, La Salle la Seu d’Urgell; L’Escola Mont-roig (Balaguer), FEDAC Guissona; FEDAC Lleida; l’Institut Guindàvols; l’Institut Torrevicens; El Centre Integral de Formació Professional ILERNA; l’INS Escola del Treball i el Col·legi Episcopal.

Els premis estan estructurats en 10 categories i han avaluat criteris com la innovació, la recerca, la interacció amb l’entorn, el projecte de centre o la viabilitat del projecte i tenen una dotació total de 5.000€

Un any més l’acte ha estat dinamitzat a través de les xarxes socials: Facebook, Twitter, YouTube i Instagram, amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola del Treball.

D’entre els premiats, tres dels projectes de CFGM i quatre de CFGS seran proposats pel Departament d’Ensenyament i GLOBALLEIDA per participar a la Final Catalana dels premis “Millor projecte d’emprenedoria a la FP de Catalunya” que es celebrarà a finals d’any a Barcelona.

Els premis han estat lliurats de la mà de la regidora de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, el diputat de la Diputació de Lleida, Enric Mir, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés , el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i el representant de l’empresa SEMIC, com a patrocinador d’aquets premis.

Els premiats

INFANTIL I PRIMÀRIA:

 • Premi al millor projecte de centre: Escola Mont-Roig de Balaguer pel projecte: Repte d’Emprenedoria. Aromes, remeis i condiments.
 • Premi al projecte més interactiu amb l’entorn: Escola d’Alfés pel projecte PEP Petits/Petites Empresaris/Empresàries de Ponent.

ESO:

 • Premi al millor treball de síntesi o d’investigació relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses: GINTOLA CINEMA

Activitat: Sala de reproducció cinematogràfica a Guissona. Alumnes: Gina Farré i Carlota Gomà (Fedac Guissona)

 • Premi a la idea més innovadora o creativa: EL PETIT CARTONER

Activitat: Fabricació de mobles de cartró reciclat per a nadons i infants. Alumnes: Anabel Gaspa, Jiaying Chen i Daniel Estrada (Ins Guindàvols de Lleida)

 • Accèssit: TIMESHARE

Activitat: Oferta i demanda de serveis a través d’una plataforma online i a l’assessorament de persones emprenedores i pimes. Alumnes: Gemma Corretjé, Irene Resa, Zakaria Eriahi i Youssef Moussaoui         (Fedac Lleida)

CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ:

 • Premi a la millor idea: VERDFUST

Activitat: Fabricació de mobles, utensilis i elements decoratius amb el rebuig de poda i servei de serrat de troncs a domicili. Alumne: Gerard Sugrañes (Escola del Treball)

 • Premi al projecte més viable: CANGURBUS

Activitat: Servei de ludoteca mòbil. Alumna: Lucia Jiménez Lucas (Esccola del Treball)

 • Accèssit: FUTURETECH

Activitat: Fabricació i comercialització d’un dispositiu electrònic de seguretat amb aparença de smartwatch que permet l’accés del personal autoritzat a zones restringides. Alumnes: Joel Hervera, David Castro, Jaume Bota i Sergi Estall . Centre Integral de Formació Professional ILERNA (Lleida)

CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR:

 • Premi a la millor idea: SEDENTARIS, NO HI HA EXCUSA

Activitat: Servei de rutes de patrimoni cultural i natural mitjançant noves tecnologies. Alumne: Daniel Torrell (Ins Escola del Treball)

 • Premi al projecte més viable: HORTÍCOLA DEL SEGRE, SL

Activitat: Producció i comercialització al major de fruites, verdures i hortalisses amb cultiu hidropònic. Alumne: Òscar Prieto  Col·legi Episcopal (Lleida).

 • Accèssit: DENTALBUS

Activitat: Servei de clínica dental a l’interior d’un autobús.

Alumnes: Elisa Villas, Míriam Conte, Mariona Sánchez i Marta Oró Centre Integral de Formació Professional ILERNA (Lleida).

 • Accèssit: ESTÈTICA ARANZAZU CAPEL

Activitat: Servei d’estètica amb serveis externs relacionats amb la salut. Alumna: Aránzazu Capel (Ins Torrevicens de Lleida)