Aquesta setmana en l’oferta formativa inclosa en el catàleg EmForma ha comptat amb de més de 90 participants.
El CEEILleida ha impartit el quart taller d’enguany sobre com realitzar un pla d’empresa, un curs pràctic que està dirigit a grups reduïts d’emprenedors que tinguin una idea de negoci, amb l’objectiu d’aprendre a fer i realitzar un pla d’empresa, que a la vegada és un requisit imprescindible per crear una empresa. El taller està dividit en tres sessions bàsiques. La primera se centra en la descripció de l’activitat, l’anàlisi de l’entorn i el mercat i el pla estratègic i de màrqueting. La segona consisteix en analitzar el pla d’operacions, l’organització, els recursos humans, l’estructura legal, els passos i costos de la posada en marxa. La tercera sessió se centra en confeccionar el pla econòmic i financer. També s’ofereix una quarta sessió optativa de tutoria individual per als alumnes assistents.
El CEI Pallars Jussà, per la seva part, ha impartit la càpsula Marketing 3.0, com vendre en la era digital. El principal objectiu d’aquest curs ha estat el de proporcionar les eines necessàries per poder desenvolupar estratègies de màrqueting 2.0 amb èxit. Per fer això s’han estudiat els elements clau per a la creació d’una estratègia on-line. També s’han analitzat les diferències entre el màrqueting tradicional i l’electrònic i s’han revisat les diferents estratègies disponibles dins d’aquest entorn: social media marketing, màrqueting viral, buzz màrqueting, web 2.0 i influential marketing, entre altres, sense oblidar de tenir cura de les mètriques digitals.
Per la seva banda, el CEI Aran, ha ofert la càpsula formativa Els 10 factors claus en l’inici d’un projecte d’autoocupació, adreçat a persones emprenedores, empreses de recent creació, autònoms i professionals.
Així mateix, el CEI Cervera ha iniciat un cicle de Dijous Emprenedors amb la sessió Finances i entitats financeres, que ha tingut com a objectiu obtenir els suficients coneixements per entrar en el món financer, veient quin és el seu funcionament intern i els productes més habituals, sistemes i procediments de contractació, criteris d’admissió de riscos, documentació requerida, els seus circuits, tarifes que apliquen i com negociar-les, normatives, permetent que es pugui moure i relacionar amb les entitats financeres amb la necessària confiança i seguretat.
Pel que fa a les activitats formatives proposades en els Dimarts Feiners , a l’Institut Municipal d’Ocupació s’ha fet el curs “Com fer un videocurrículum?” en el què s’ha explicat com cada cop més empreses busquen alternatives al currículum tradicional per atraure candidats. El videocurrículum és una d’aquestes eines alternatives i amb aquesta formació s’han donat els recursos, eines i habilitats per a realitzar el videocurrículum amb èxit.
A Mollerussa s’ha impartit el curs que porta per títol “Persones altament efectives, com gestionar millor el nostre temps” una acció formativa vivencial i d’alt impacte, en la que s’ha treballat amb eines efectives, i testades per aconseguir millor gestió de la productivitat i millor gestió del temps. I amb la que també s’ha aconseguit saber quins són els motius per a no aconseguir tenir més temps per a un mateix, a càrrec d’un expert expert en lideratge educatiu.
Per últim un altre de les propostes d’aquesta setmana en els Dimarts Feiners ha estat a Torrefarrera amb el curs “Tinc Linkedin. Com l’utilitzo per a la recerca de feina”. LinkedIn és una de les xarxes socials més utilitzades pels reclutadors i, amb aquesta activitat s’han explicat les funcionalitats i aplicacions més avançades d’aquesta plataforma, per gestionar la xarxa de contactes, la carrera professional i accedir a les oportunitats professionals.
http://www.globalleida.org/sites/default/files/5-6-17-ceeilleida-taller_pla_dempresa-2.jpg