Organitzada per GLOBALLEIDA i el Departament d’Empresa i Ocupació en el marc del programa Aracoop.

A la seu del Cei de Les Borges Blanques, per donar a conèixer els àmbits jurídic i fiscal  de les cooperatives.

GLOBALLEIDA i el Departament d’Empresa i Ocupació han organitzat en el marc d’ Aracoop, aquesta jornada formativa,  com una oportunitat de refrescar les principals característiques  del model cooperatiu i estar al dia de les novetats de la Nova Llei de cooperatives.

La jornada, adreçada al personal tècnic d’entitats que treballa assessorant en la creació d’empreses s’ha organitzat amb l’objectiu de renovar, ampliar i enfortir l’economia social i cooperativa.

El contingut de la jornada ha estat emmarcada en el context de l’economia social i cooperativa, el marc legal, els sectors i les activitats proclius en aquest àmbit, els aspectes jurídics i fiscals i el procés de constitució.

En el decurs de la jornada s’han presentat els avantatges de la cooperativa de serveis (i de treball), com a forma ideal “d’unió de negocis” respecte a d’altres formes societàries i s’ha destacat com a novetat principal, la reducció de 3 a 2 membres, del nombre mínim de socis per a constituir una cooperativa de treball associat.

El Centre Empresarial de Les Borges Blanques, acull aquesta jornada, dinamitzada per Pere Ribas, soci de treball de la cooperativa Calidoscoop i expert en economia social i cooperativa, de 7 hores de durada en la que s’han inscrit una vintena de tècnics de diferents entitats del territori.

El consorci GLOBALLEIDA, està adherit com a entitat  col·laboradora a Aracoop, programa marc de cooperació públic-privada, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació, en el context de Catalunya Emprèn amb la participació de la Confederació i les federacions de cooperatives i la col·laboració de més de 80 institucions públiques i privades implicades en la creació i el creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa.

 

Lleida, 6 d’octubre de 2015