Ambdues entitats mantenen un acord de col·laboració amb l’objectiu de desenvolupar l’activitat econòmica en aquestes comarques

L’estudi d’una malteria per a la fabricació de cervesa, una jornada de captació de talent entre els joves i l’estudi per a l’aprofitament dels recursos cinegètics són alguns dels projectes que està treballant l’entitat en aquesta zona del Pirineu

Ahir dijous, 20 de setembre, la Societat de Foment PallarsActiu que agrupa administracions públiques i  empreses privades va presentar les seves actuacions a la comarca del Pallars Sobirà.

L’acte va comptar amb la participació d’una quarantena de persones tant del sector públic com privat. Acte al que va assistir el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, consorci que manté des de el passat mes de novembre de 2017, un acord de col·laboració amb Pallars Actiu, amb el compromís d’implementar accions de creació d’empreses, formació i desenvolupament de l’activitat econòmica en aquestes comarques.

Els presidents dels consells comarcals del Pallars Jussà i Sobirà, Constantí Aranda i Carles Isus,  i el president de PallarsActiu , Josep Gonzalez,  van ser els encarregats de presentar l’entitat a la comarca del Pallars Sobirà, ja  incorporada a l’àmbit d’actuació de Pallars Actiu.

La sessió que es va desenvolupar a la sala d’actes de l’oficina de turisme de Sort va servrt per presentar els objectius que aquesta societat público-privada pretén aconseguir en l’àmbit del desenvolupament econòmic d’aquest zona del Pirineu.

L’estudi d’una malteria per a la fabricació de cervesa al territori, una jornada de captació de talent entre els joves de la comarca i l’estudi per a l’aprofitament dels recursos cinegètics d’aquestes comarques, són alguns dels projectes que està treballant l’entitat.

Per acabar, els assistents a la presentació van poder participar en un col·loqui en el què es va posar de manifest els dèficits d’infraestructures d’aquestes comarques,  a superar i millorar per aprofundir en el desenvolupament econòmic i social d’aquesta part del territori de muntanya.