Projecte subvencionat pel programa Erasmus+ KA2 per millorar i fomentar l’accés al mercat laboral dels  estudiants de Formació Professional

En el qual hi participen set països socis, (Alemanya, Turquia, Lituània, Portugal, Itàlia, Espanya i Grècia), que treballaran en xarxa sota la coordinació d’aquest consorci.

L’Escola del Treball ha acollit aquest matí la  presentació del projecte  EROVET, Fostering youth employability through an European Research Group on VET, que GLOBALLEIDA liderarà durant els propers dos anys. Un programa subvencionat pel programa europeu Erasmus+ KA2, que  promou la millora de les qualificacions i de la empleabilitat i, la modernització de l’educació, la formació i el treball juvenil.

EROVET, que és el nom que porta el projecte, centrarà la seva activitat en compartir experiències, activitats, metodologies i programes que millorin les oportunitats d’accés al mercat laboral per aquests estudiants,  ja sigui per compte aliè o mitjançant l’emprenedoria. Per fer-ho es treballarà en xarxa amb tots el socis, (Alemanya, Turquia, Lituània, Portugal, Itàlia, Espanya i Grècia), sota la coordinació de GLOBALLEIDA, amb un mínim de 6 reunions internacionals inclosa una en la que tots els socis es reuniran a Lleida.

Aquest projecte tindrà un impacte directe  en l’alumnat, en els joves desocupats, en els Centres de FP i professorat i en les entitats i empreses. Un dels centres a destacar és l’Escola del Treball de Lleida, tant com a soci d’EROVET com a centre referent, tant en el disseny com en la participació en projectes europeus.

La gestió de l‘ensenyament Dual a Alemanya, la integració dels plans d’estudis amb les necessitats de les empreses d’Itàlia o la mobilitat europea dels portuguesos, són alguns dels àmbits que es treballaran dins el projecte. Es crearà una plataforma internacional de coneixement per compartir bones pràctiques, i crear i implementar accions innovadores, per aconseguir connectar FP-Empresa, millorar competències professionals i fomentar l’emprenedoria.

 

Els resultats que és pretenen obtenir  són un  Banc de recursos online relacionat amb l’orientació professional, la creació d’una borsa de treball europea, la creació d’una xarxa de mobilitat europea, la Identificació dels casos exitosos en la modalitat dual arreu d’Europa, la creació d’un premi d’emprenedoria europeu, la creació d’un reconeixement als centres emprenedors i la creació del curs Entrepreneurship Business Management Course (EBM).

EROVET, Foment de l’ocupabilitat juvenil a través d’un grup de recerca europeu en l’FP, ha estat el projecte millor classificat en la modalitat Bones Pràctiques;  dels 43 projectes que s’han atorgat a l’estat espanyol el projecte de GLOBALLEIDA ha rebut la sisena millor puntuació i ha estat el primer dins  la seva categoria.  Subvencionat pel programa europeu Erasmus+ KA2 amb 142.000€,

La Regidora de Polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de l’ajuntament de Lleida, Montserrat Parra, el delegat del SSTT Ensenyament, Miquel Angel Culleres, el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i la Directora de l’Escola del Treball, Neus Caufapé han donat la benvinguda i han presentat el programa.

http://www.globalleida.org/sites/default/files/_d3s5482b.jpg

https://youtu.be/kD6GAIAc6x4, https://youtu.be/5GzMPYIS0TM