Un programa desenvolupat conjuntament amb FemCAT per acostar el món de l’empresa als alumnes de secundaria

Aquest matí ha tingut lloc una trobada amb tècnics de FemCAT, GLOBALLEIDA i empresaris de Lleida, organitzada amb l’objectiu de presentar i formar als nous empresaris que s’incorporen al programa Escola i Empresa, un programa que pretén acostar als alumnes de secundaria, el món de l’empresa a través de l’experiència en primera persona d’un empresari.

Aquest programa es desenvolupa des de 2009 a tot Catalunya, cal destacar que des de 2015 a Lleida s’ha multiplicat per tres tant el número de centres com d’alumnes passant del 8,33% al 24,10%, segueix  Girona que ha passat del 12,16% al 25,42% i Tarragona del 9,38% al 18,18%. Pel què fa a Barcelona província passa del 13,34% al 19,16% i Barcelona ciutat del 13,31% al 17,93%.

GLOBALLEIDA treballa conjuntament amb la fundació d’empresaris i empresàries de Catalunya FemCat, el programa Escola i Empresa a través del Programa E2 Escola d’Emprenedors fent xerrades als centres de secundaria de les comarques de Lleida.

El programa E2 Escola d’Emprenedors, programa de foment de l’esperit emprenedor que neix l’objectiu de promoure l’emprenedoria a l’escola mitjançant accions i activitats adreçades a alumnat i personal docent, tanca el 2017 amb  un total de 84 activitats impartides a diferents centres de la província amb una participació de 2.649 alumnes i 54 professors,  d’aquest total, 37 activitats corresponen al Programa Escola i Empresa, amb una participació de 1.298 alumnes.

Des de GLOBALLEIDA, com entitat pionera en el foment de l’emprenedoria, cada any treballem per facilitar la incorporació  de nous empresaris/es que vulguin col·laborar de forma gratuïta i desinteressada explicant la seva experiència als alumnes dels diferents centres educatius. Aquest any s’incorporen al programa  David Vara de Blueindic, Joan Folguera d’Invelon i Ricard Vizcarra d’Ecoestudi i actual president de Pimec Jove.