Acordant la visió de futur i les àrees de millora en les que centrar-se, alhora que dóna les primeres passes per la constitució del Clúster de l’Oli de Catalunya.

Aportant  recolzament institucional, econòmic i tècnic, amb la creació de la figura del Clúster Manager.

S’ha proposat apostar pel lideratge a nivell nacional i internacional el segment Premium ecològic i treballar conjuntament per generar un gran operador líder en marca blanca i/o marca gran consum també en el món de l’oli ecològic.

GLOBALLEIDA ha presentat, avui, a les instal·lacions del Cei de Les Borges Blanques, les línies estratègiques que s’han obtingut  de la diagnosi que s’ha fet a través d’un treball de camp, al teixit empresarial oleícola de Lleida i amb entrevistes a empreses líders a Italià per marcar el camí a seguir, per garantir una millora productiva i comercial.

Davant de més de quaranta empreses del sector, s’han donat a conèixer les línies estratègiques per poder elaborar el  pla de treball que portarà a la creació del Clúster de l’oli de Catalunya.

El passat mes de juliol es va presentar el primer document estratègic pel sector de l’oli a Lleida, sota el títol “Estudi de Diagnosi i Propostes per la Millora de la Competitivitat del Sector Oleícola a la Província de Lleida”, amb el que es va  obtenir una fotografia detallada del sector de l’oli en el seu conjunt, i així  identificar, els principals  reptes estratègics comuns i per segments de negoci de les empreses del nostre territori.

En el decurs de la jornada, s’ha proposat una visió de futur per les empreses, identificant les àrees de millora, i la constitució de dos grups de treball amb empresaris i agents d’entorn (UdL, IRTA,…) per identificar projectes concrets.

En aquest sentit,  es proposa liderar a nivell nacional i internacional el segment Premium ecològic i endegar iniciatives individual o col·laborat que permetin generar un gran operador líder en marca blanca i/o marca gran consum també en el món de l’oli ecològic.

Les àrees de millora que s’han proposat passen per produir més olives ecològiques, especialitzar molins, treballar en iniciatives d’interès conjunt (per incrementar el reconeixement de marca i reduir els costos de producció), incrementar el grau d’internacionalització de les nostres empreses i mercats i sofisticar les estratègies de màrqueting i comercials.

En aquesta jornada s’ha constatat que Lleida és una ubicació ideal per produir oli eco i és la via per a les quals es pot incrementar la retribució al pagès i incrementar el preu de venda i marge dels nostres productes, alhora que cal treballar en aspectes concrets o àrees empresarials per ajudar a les empreses a millorar la seva competitivitat.

GLOBALLEIDA garanteix el seu compromís per constituir el Clúster tant a nivell institucional com amb aportació econòmica i tècnica, amb la creació de la Figura del Clúster Manager, amb personal de GLOBALLEIDA, i destinant en els darrers dos anys recursos per valor de més de 140.000.-€ cofinançats per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Empresa i Ocupació.

 

L’alcalde de Les Borges Blanques, i diputat provincial de l’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, acompanyat pel conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents i presentar l’acte.

Aquesta iniciativa conjunta amb les principals institucions, ha de permetre millorar la competitivitat d’un sector estratègic per el progres  i benestar del territori.

 

 

 

Lleida, 7 d’octubre de 2015

http://www.globalleida.org/sites/default/files/psx_20151007_124028_1.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/psx_20151007_124132.jpg

http://lleidatelevisio.xiptv.cat/noticies/capitol/noticies-migdia-07-10-2015?s=194&e=338%27%20width