Acaba amb un total de 2174 participants inscrits en les 187 accions formatives que s’han impartit aquest curs 2016 a través dels organismes i institucions del territori que porten a terme actuacions de promoció econòmica, de formació i suport al teixit empresarial.

En aquest segon semestre s’han ofert 80 accions formatives que sumades a les 109 del primer semestre suposen un total de 187 propostes adreçades a persones que volen crear una empresa, emprenedors, empresaris o persones que volen millorar la seva formació amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament del teixit empresarial i fomentar l’ocupació i l’autoocupació en el conjunt del territori.

Totes aquelles persones que acreditin un mínim de 10 hores de formació en l’àmbit  d’Emprenedoria i Creixement Empresarial incloses en la programació semestral podran obtenir el títol propi de la UdL d’Especialització en Emprenedoria i Empresa.

El catàleg d’activitats formatives EmForma pel 2017 que es presentarà el proper mes de febrer inclourà més de 100 activitats impartides per 60 formadors a més de 25 espais arreu del territori.

Els participants que hagin assistit a les   i que a partir d’ara podran obtenir el títol propi de la UdL d’Especialització en Emprenedoria i Empresa, totes aquelles que acreditin un mínim de 10 hores de formació en l’àmbit  d’Emprenedoria i Creixement Empresarial incloses en la programació semestral.

Les activitats formatives proposades en el catàleg EmForma per aquest 2016 han acabar aquesta setmana al Centre d’Iniciatives Empresarials al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, amb un curs de NEUROVENDES. NO VENGUIS FES QUE ET COMPRIN: Eines per aprendre les habilitats de venda i comunicació.; a càrrec de Ruben Rosell, Coach, mentor i formador per a persones emprenedores, adreçat a persones emprenedores, empreses de recent creació, autònoms i professionals.

És una acció formativa vivencial i d’alt impacte encaminada a aprendre com funcionen les decisions dels clients, entrenar com comuniquem els nostres productes o serveis; entenent com funciona el nostre cervell i aplicant les últimes tècniques en el món de les vendes. Amb l’objectiu de tenir un millor coneixement dels patrons de decisió, de pensament i de la nostra capacitat comunicativa a l’entorn de les vendes. En la que els alumnes han pogut desenvolupar dinàmiques i activitats individuals i grupals  tractant aspectes com: Realitat-Comportaments-Decisions dels clients, Neurocomunicació: La comunicació, Neuromàrqueting, Exemples reals de casos d’èxit i d’errors i Neurociència aplicada al món de la venda, comunicació i màrqueting.

Per la seva part, en el  Ceeilleida s’ha impartit la càpsula “Finances per a emprenedors”, a càrrec de Marta Grañó, consultora i formadora en iniciativa emprenedora, i que ha tingut com a objectiu que l’emprenedor conegui els conceptes financers més importants de la seva empresa i analitzar les diferents vies de finançament que existeixen. En el curs s’han analitzat les fonts de finançament disponibles per a una startup. Cal tenir en compte que al llarg del cicle de vida d’una empresa les fonts de finançament disponibles van evolucionant. En aquest sentit, s’han ensenyat les diferents fonts de finançaments que existeixen, com s’estructuren i el cost que comporten. També s’ha fet una exposició dels mètodes que utilitzen es inversors i analistes financers per a valorar una startup.

Així mateix, el CEI Torrefarrera també ha clos les activitats formatives amb una  sessió de “Wordpress bàsic: la teva web & bloc corporatiu des de zero”, a càrrec d’Albert Calzada, desenvolupador web especialista en wordpress, una càpsula que es planteja perquè WordPress és el gestor de continguts més usat al món per a la confecció de pàgines web corporatives, blogs, portfolis, entre d’altres. El 25% de totes les pàgines webs d’internet estan fetes amb WordPress. En aquest curs s’ha ensenyat, de forma totalment pràctica, com instal·lar i utilitzar WordPress per crear una web, botiga online, blog o portfoli. L’objectiu ha estat que l’alumne, surti del curs amb el coneixement complert de la base de la plataforma WordPress, del seu gestor del contingut i possibilitats de dotar de noves capacitats a la nostra web. WordPress és una eina low cost, però amb moltíssim potencial, ideal per a comunicar i tenir la presència a internet que es vol per a una empresa o negoci.