Que es celebra del 6 al 9 d’octubre al Palau de Congressos de La Llotja, amb l’objectiu principal d’augmentar les exportacions de vins catalans a Tailàndia i Vietnam

Un any més GLOBALleida col·labora en la XII International Wine Business Meetings organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, amb Tailandia i Vietnam com a països convidats.

Pel que fa a Tailàndia, tot i tenir un petit sector productiu, la gran majoria de vi que consumeix és Importat, al 2018 va importar gairebé 14 milions de litres de vi per un valor de 72 milions de dòlars. I Vietnam tot i tractar-se d’un mercat de difícil accés viu des de ja fa uns anys uns creixements anuals d’entre el 5% i el 10%. Al 2018, el sector del vi va superar els 214 milions d’USD de facturació (un 5,5% més que l’any 2017), una dada que es preveu que pugui assolir els 263 milions l’any 2023.

Entre els dies 6 i 9 d’octubre s’organitzen reunions i visites entre els representants dels cellers i els importadors tailandesos i vietnamites. L’objectiu d’organitzar l’International Wine Business Meetings  és donar a conèixer la qualitat i diversitat dels vins catalans entre els participants de Tailàndia i Vietnam, crear llaços de relació entre empresaris productors i els principals importadors del sector, permetent que els productors puguin mostrar les seves finques i cellers als convidats estrangers. Cal destacar que l’objectiu principal d’organitzar aquest esdeveniment és augmentar les exportacions de vins catalans a Tailàndia i Vietnam.

GLOBALLEIDA col·labora amb aquestes jornades mitjançant el seu programa de suport als sectors productius i a la internacionalització de les empreses lleidatanes, en estreta col·laboració amb la Cambra de Comerç de Lleida.