Jornada en la què els principals cellers catalans han fet els primers contactes amb els importadors convidats provinents del Japó i Corea del Sud, amb l’objectiu de donar a conèixer la qualitat i diversitat dels vins catalans i augmentar les exportacions  en aquest mercat

La Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, en col·laboració de la Diputació de Lleida, PRODECA, Caixabank, ACCIÓ  i GLOBALLEIDA volen contribuir a potenciar les exportacions de vins amb l’organització d’aquesta la XIII International Wine Business Meetings, amb el Japó i Corea del Sud com a països convidats.

L’objectiu d’aquesta jornada internacional és donar a conèixer la qualitat i diversitat dels vins catalans entre els participants de Japó i Corea del Sud, crear llaços de relació entre empresaris productors i els principals importadors del sector, permetent que els productors puguin mostrar les seves finques i cellers als convidats estrangers i, augmentar les exportacions de vins catalans a Japó i Corea del Sud.

En el decurs d’aquest certamen es realitzen trobades B2B entre els importadors i les bodegues, i la resta de la setmana es fan visites concertades als cellers per conèixer de més a prop el funcionament i la història de cada un dels productors.

Pel que fa als països convidats volem destacar què, el Japó, amb una població que supera els 125 milions és el vuitè país amb majors importacions de vi. Les dades  de les importacions a l’any 2018  van assolir els 167 milions de litres per un valor de gairebé 900 milions d’euros. Tot hi que, al Jupó el grup de consumidors es situa en el grup d’edat superior a 55 anys, cada cop més consumidors joves s’estan apropant al mercat del vi, els quals tenen una mentalitat més oberta a noves experiències.

Tanmateix, Corea del Sud és un mercat més reduït que el japonès, encara que el seu consum per càpita ha augmentat en els darrers anys fruit de la popularitat del vi i dels costums i cultura occidental. En aquest sentit, es preveu que, en una població amb creixent capacitat econòmica i amb estima pels productes occidentals, el mercat del vi seguirà augmentant les seves vendes a l’associar-se amb qualitat, salut i tendència.

En aquesta XIII edició de la  International Wine Business Meetings que es celebra  del 10 al 14 de febrer a  la Llotja de Lleida hi participen 24 bodegues de diferents punts de l’Estat i 11 importadors provinents dels 2 països esmentats.

GLOBALLEIDA col·labora amb aquestes jornades mitjançant el seu programa de suport als sectors productius i a la internacionalització de les empreses lleidatanes, en estreta col·laboració amb la Cambra de Comerç de Lleida.