A la demarcació de Lleida, l’estrena l’INS Lladonosa,  segon institut públic de Catalunya, que  oferta aquests estudis a 23 alumnes.

GLOBALLEIDA dona suport a l’oferta del Batxillerat Internacional que ha iniciat  l’INS Josep Lladonosa aquest curs 2015-16,  per a un grup de 23 alumnes (d’orientació tant científico-tècnica com d’humanitats i ciències socials), amb places becades parcialment o total.  

A Catalunya hi ha 13 instituts que apliquen aquest Batxillerat, dels quals només 3 són públics. Hi ha el Vicens Vives de Girona, que ja fa anys que l’imparteix, i enguany han entrat el Lladonosa de Lleida i Gabriel Ferrater de Reus. L’any que ve està previst que es faci també al Moisès Broggi de Barcelona, ja que la voluntat del Departament d’Ensenyament és que s’imparteixi almenys en un institut públic de cada demarcació.

La Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, la Cambra de Comerç, l’Obra Social la Caixa l’associació Res Non Verba i la Fundació Privada CELLEX, també hi col·laboren  en la posada en marxa d’aquest batxillerat.

El Batxillerat Internacional es va fundar a Ginebra (Suïssa) l’any 1968, per l’Organització del Batxillerat Internacional (IBO), una fundació educativa sense ànim de lucre. Actualment s’imparteix a prop de 2.000 centres, de 125 països.                                   
Des de la seva creació, ha format a més de 650.000 estudiants. És un curs preuniversitari, que ofereix un currículum amb vocació internacional. Té una durada de dos anys, ofereix tres possibles llengües d’examen (anglès, castellà i francès, l’avaluació és fonamentalment externa (a càrrec de professors d’altres països) i atorga  un títol (Diploma del BI) reconegut internacionalment.

A tota Espanya, hi ha 67 centres (la meitat públics) autoritzats per oferir el Programa del Diploma; d’aquests, 11 són a Catalunya. Dels 11 centres a Catalunya, en l’actualitat sols l’INS Vicens Vives de Girona és de titularitat pública, l’INS Lladonosa és el segon institut públic de Catalunya que ofereix aquests estudis.

 

Lleida, 21 de setembre de 2015

http://www.globalleida.org/sites/default/files/20150921_124834.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/imatge_cat_28169.jpg