GLOBALLEIDA ha organitzat la 4ª trobada de tècnics de  promoció econòmica del territori a Sort

Celebrada al Cei Pallars Sobirà, els dies 9 i 10 d’abril amb la participació  d’una trentena de tècnics de l’àrea de promoció econòmica.

Paral·lelament més de 125 emprenedors ha participat en activitats formatives a  Tàrrega, Pallars Jussà i Cervera.

La trobada ha reunit durant dos dies als tècnics de diversos centres  de la Xarxa de Centres d’empreses Innovadores i ens de promoció econòmica en una jornada que ha tingut lloc a les instal·lacions del Cei Pallars Sobirà  per estar en contacte, formar-se  i compartir experiències, amb l’objectiu d’unificar criteris de gestió i fomentar el treball en xarxa.

Per tal de continuar amb el procés de millora de les darreres tècniques en assessorament a emprenedors/es, d’aquests centres. La trobada s’ha centrat en conèixer les eines necessàries per desenvolupar la creativitat dels emprenedors obtenint noves solucions, motivació d’equips humans, concepció d’alternatives i innovació en tots els àmbits d’actuació de l’activitat.

Desenvolupar plans de millora a cada centre, basats en el coneixement dels problemes i de les pràctiques més exitoses per posar-los en funcionament  a la resta de centres.

En el decurs de la jornada, els tècnics han participat en la sessió formativa de Creativitat, a càrrec de Ferran Badia, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida.

GLOBALLEIDA posa a disposició dels centres empresarials i ens de promoció econòmica del territori les eines per donar suport a les persones emprenedores com són l’assessorament, les rondes de finançament, la Societat de capital Risc, la plataforma per a l’ocupació, el Micro CV, l’eina web de gestió d’inscripcions i la gestió de la comunicació de la xarxa, entre d’altres, han estat algunes de les principals activitats de la jornada.

Paral·lelament les activitats de formació a la Xarxa de CEIs del territori ha seguit funcionant, amb els Dijous Emprenedors als Centres d’empreses innovadores de Tàrrega i Pallars Jussà i una Càpsula Formativa  a Cervera sobre el Mètode SIC amb més de 70 participants

El president del Consell Comarcal del Palars Sobirà i alcalde de Sort, Llàtzer Síbis, el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices i el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, ha estat els encarregats de donar la benvinguda als tècnics del territori i acompanyar-los en el decurs de la jornada

En l’acte de presentació de la jornada, el president del Consell Comarcal del Palars Sobirà i alcalde de Sort ha insistit en la necessitat de “posar en comú experiències i sumar esforços” en pro del bon funcionament d’aquests centres. “S’han de compartir experiències per poder rellançar l’activitat econòmica del país”.  

El vicepresident tercer de la Diputació i director del Patronat de Promoció Econòmica ha destacat que és molt positiu que els tècnics dels diversos centres estiguin en contacte, es formin i comparteixin experiències, així mateix ha felicitat a les administracions perquè, “s’han pres molt seriosament la posada en marxa i viabilitat d’aquests centres”. I ha subratllat que l’objectiu, és “que siguin d’abast comarcal i que, per tant, es doni entrada i suport a totes les iniciatives empresarials de la comarca”.

El conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, ha agraït el recolzament de les institucions que constitueixen el consorci  GLOBALLEIDA, i el treball en equip dels ajuntaments i  Consells Comarcals, amb els que s’està aconseguint  millors resultats en totes les àrees de l’emprenedoria, treballant polítiques conjuntes  per tal de poder aconseguir  la  creació d’entorns i projectes estratègics com (la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de Lleida, els programes de formació especialitzada o la facilitació de la consolidació i internacionalització entre d’altres) que faciliten  l’activitat econòmica, la dinamització del mercat laboral i l’atracció i retenció de talent a Lleida.

Lleida, 10 d’abril de 2015

http://www.pirineustelevisio.com/2015/04/cei-lleida/