Han participaran experts en diferents sectors i emprenedors que han exposat la seva experiència

GLOBALLEIDA ha organitzat avui dimecres 5 de novembre a la UdL, la II Jornada per a l’Emprenedoria i el Creixement empresarial, ENDAVANT, en la què, s’ha desenvolupat el tema “Emprèn amb Talent” i han participat experts en diferents sectors i on emprenedors, petits empresaris i autònoms han trobat assessorament, networking i un ampli programa d’activitats i serveis.

La jornada ha estat dividida en conferències, debats, tallers i  taules rodones que han comptat amb experts del món  econòmic i empresarial que han reflexionat sobre la importància de la gestió del talent en les organitzacions, l’emprenedoria social i el seu encaix en l’economia de mercat.

El primer debat de la jornada “La gestió del talent: vigència o moda?” a càrrec de Joan Ganau, director de la Càtedra Repsol, ha definit el talent com un actiu social, que es pot atribuir a diferents col·lectius  (persones, organitzacions, associacions, clústers, regions), amb valor competitiu, estretament relacionat amb altres factors, vinculats amb el manteniment i el progrés de les nostres condicions de vida. És sinònim de competència, de capacitat,d’aptitud i de qualificació. En aquest debat també ha a participat Ismael Bertran, Director de RRHH de SUPSA i Ricard Vizcarra, Director tècnic d’Ecostudi Sima,SL.

Tot seguit  la ponència, Converses amb Joe: seduint al client, amb l’ex jugador de bàsquet Joe Arlauckas i l’expert en màrqueting lateral i neuromarqueting Juan Graña ens han desvetllat a través d’exemples i metàfores els aspectes més profunds de les actituds del consumidor i han orientat als assistents sobre com enfocar aquest coneixement en benefici de les seves organitzacions.

Maravillas Rojo, Coordinadora del Programa @EmprenSocial de la Generalitat de Catalunya, ha estat l’encarregada d’impartir la ponència  “Emprenedoria social: viabilitat econòmica i impacte social” que segons ha explicat, la protagonitzen persones que tenen inquietuds per afrontar reptes socials i donar respostes amb capacitat de gestió, i que volen que el seu esforç repercuteixi sobre l’ interès col·lectiu.

En el decurs de la jornada, també s’han organitzat dues taules rodones la primera sota el títol “Emprendre amb talent: de la universitat a l’empresa” en la què han participat empresaris de diferents sectors com, Xavier Batiste, director i cofundador de Modulmax Innova (Creative Construction Toys) i Lorenzo José Fraile, doctor en veterinària i director de tesi del projecte de doctorat industrial de la UDL a l’empresa Piensos del Segre, S.A. entre d’altres, han explicat els  diferents camins per arribar a l’empresa.

I la segona  “Emprenedoria social: viabilitat econòmica i impacte social” amb la participació de Mariona Lloret, associació Obrador Xisqueta, associació sense ànim de lucre ubicada al Pallars Sobirà (Alt Pirineu) que treballa per la dinamització del sector primari a l’Alt Pirineu i al món rural i Jovita Latorre Saura, directora Fundació Catalana de Cooperació. Directora Optima Business Consulting, SLU  què, tant els  emprenedors com les empreses socials intenten oferir noves solucions sostenibles als diferents reptes socials.

La presentació de la jornada ha estat a càrrec del conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, el  regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de  Lleida, Rafael Peris i Ramon Saladrigues, Coordinador d’Economia de la UdL.

Lleida, 5 de novembre de 2014

http://www.globalleida.org/sites/default/files/img_20141105_131647.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/_mg_2237.jpg, http://www.globalleida.org/sites/default/files/img_20141105_100512.jpg