Les conclusions de l’estudi  destaquen que el turisme corporatiu és una oportunitat pel creixement i desestacionalització de  les empreses d’esport d’aventura i, la qualitat i flexibilitat, imprescindibles  a l’hora de contractar  serveis.

Estructurar un producte conjunt i fer-lo atractiu és un dels reptes a desenvolupar en posteriors fases

27-09-2018.- GLOBALLEIDA, entitat que aglutina totes les activitats de promoció econòmica i projecció del territori lleidatà, i amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i els Fons Socials Europeus (FSE), ha reunit avui a Sort  una vintena d’empreses del sector (hotels, empreses d’activitats o agències de viatges així com del sector públic, provinents de diferents destins turístics del Pirineu Lleidatà, com la Val d’Aran,  la Noguera, l’Alt Urgell, el Solsonès o el Pallars; amb l’objectiu de presentar  els resultats de l’estudi del mercat del turisme corporatiu a nivell espanyol i català.

Aquest estudi ha permès conèixer i identificar les millores per a la captació d’aquest mercat i dissenyar eines per estructurar una oferta més atractiva per aquest segment turístic. Un  estudi en el que han intervingut “Agències Turístiques Integradores Locals” DMC’s de referència, tant de Barcelona com de Madrid, que ha permès conèixer en profunditat, com compren i què busquen en els viatges corporatius les empreses.

En el decurs de la presentació s’han donat a conèixer les conclusions de les entrevistes i l’anàlisi realitzat sobre el turisme corporatiu identificant aquells segments de negoci que poden representar una oportunitat per les empreses del Pirineu de Lleida a curt o mitjà termini. També s’han definit grups de treball empresarial, que agrupin a empreses de tota la cadena de valor (hotels, activitats, restauradors, etc.), per tal de estructurar un producte conjunt i posar-lo “a la venda” en posteriors fases.

GLOBALLEIDA  va començar a treballar el sector del Turisme de Muntanya al 2016 desenvolupant  un pla estratègic, on el principal repte identificat va ser la forta estacionalització i una oportunitat per a la captació del públic corporatiu si,  s’aconseguia estructurar una oferta conjunta i concreta per aquest propòsit.

L’objectiu és aconseguir que el turisme del Pirineu i Prepirineu lleidatà sigui un referent durant tot l’any i augmentar la capacitat d’atracció tant a nivell nacional com internacional, un repte per aconseguir ser més visibles i augmentar la facturació del sector.