El Col·legi d’economistes ha acollit aquest matí a 49 professionals dels àmbits de la consultoria i gestió empresarial i comptable. 

Per donar a conèixer els àmbits jurídic i fiscal  de les cooperatives als professionals del col·legi d’economistes i titulats mercantils.

 

GLOBALLEIDA, consorci adherit al programa Aracoop com a entitat col·laboradora, ha participat com organitzador de la jornada, que ha tingut lloc aquest matí, al Col·legi d’Economistes de Lleida.

La jornada, adreçada a professionals dels àmbits de la consultoria i la gestió empresarial ((jurídica, econòmica, comptable, laboral i fiscal), s’ha organitzat amb l’objectiu de donar a conèixer els elements bàsics del procés de constitució i les principals característiques del model cooperatiu,  aprofundint en la seva estructura jurídic-societària.

El fil conductor de la jornada ha estat presentar els avantatges de la cooperativa de serveis (i de treball), com a forma ideal “d’unió de negocis” respecte a d’altres formes societàries. Així mateix, s’han presentat  les novetats de la Nova Llei de Cooperatives, que destaca com a novetat principal, la reducció de 3 a 2 membres, del nombre mínim de socis per a constituir una cooperativa de treball associat.

Estan previstes dos sessions més, que sumada a la d’avui, suposarà un total de 21 hores de formació. La metodologia utilitzada es desenvolupa amb explicacions teòriques,  aportant exemples i models adaptats al perfil dels professionals que hi participen per tal de facilitar l’aprenentatge.

Experts com: Rosa Gironés i Bel (Coop de mà, SCCL): Assessora d’organitzacions d’economia social i cooperativa i experta en gestió jurídica,  Josep Pedrosa i Domènech, expert en dret societari i creació d’empreses, Ramon Bastida Vialcanet de la comissió de cooperatives, Lluís Carreras (ACCID), Professor de comptabilitat de cooperatives i Yolanda Montegut (ACCID), Professora de la Universitat de Lleida. Coordinadora de la comissió de comptabilitat de cooperatives, són els encarregats d’impartir aquesta formació, aplicant una metodologia, activa, motivadora i reflexiva.

El conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i el president del col·legi d’economistes, Joan Turmo, han estat els encarregats de presentar la jornada, que ha tingut lloc aquest matí al col·legi d’economistes i donar la benvinguda als participants.

El consorci GLOBALlleida, està adherit com a entitat  col·laboradora a Aracoop, programa marc de cooperació públic-privada, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació, en el context de Catalunya Emprèn amb la participació de la Confederació i les federacions de cooperatives i la col·laboració de més de 80 institucions públiques i privades implicades en la creació i el creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa.

Amb propostes com aquesta formació adreçada als col·legis professionals, concretament al col·legi d’economistes i titulats mercantils, es pretén  situar l’economia social i cooperativa com un model empresarial viable i transformador a l’hora d’emprendre, crear i fer créixer una empresa.

 

Lleida, 18 de setembre de 2015