Acompanyats de representants dels centres educatius l’ Episcopal i  la Caparrella  per fer balanç d’aquest  programa a UA1 ràdio.

I informar que des de avui 1 de març i fins al 30 de juny del 2016, s’obre el termini per presentar sol·licituds als Premis E2 Escola d’Emprenedors que inclou el programa i organitzats conjuntament.

El Programa E2, Escola d’Emprenedors és una iniciativa pionera a Catalunya, tant pel seu abast territorial com pel fet de fer-se en col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i una entitat de promoció econòmica com és GLOBALLEIDA.

El programa “E2, Escola d’Emprenedors” està dissenyat per fomentar l’emprenedoria a tots els centres educatius de la província, en les etapes infantil, primària, secundària obligatòria i post-obligatòria, amb l’objectiu de promoure l’emprenedoria a l’escola mitjançant accions i activitats adreçades a alumnes i personal docent,  per tal de  fomentar la cultura emprenedora en l’àmbit del sistema educatiu i promoure  iniciatives empresarials.

El programa inclou “Els premis E2, Escola d’Emprenedors”, en el marc del programa “Catalunya, Escola d’Emprenedors” de la Generalitat de Catalunya que organitza GLOBALLEIDA en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Justament avui 1 de març i fins al 30 de juny del 2016, s’obre el termini per presentar sol·licituds als Premis E2 Escola d’Emprenedors que s’organitzen  conjuntament.

Els representants dels centres educatius, Episcopal i Caparrella, han explicat la importància de treballar l’emprenedoria en els seus centres i com treballaran les activitats que han sol·licitat, tant per l’alumnat com pel professorat així com els beneficis de poder disposar de professionals que imparteixin i  els orientin en aquesta especialitat. També s’ha  destacat l’interès dels professors per formar-se en aquesta disciplina.

També hem donat a conèixer el paper dels formadors, es busca un perfil de professionals que puguin cobrir totes les àrees proposades en el Programa i que cobreixin les expectatives del centre i dels  alumnes segons la franja d’edat.

Un exemple és l’Anna Campos, formadora especialitzada en coaching, que utilitza aquesta metodologia per a desenvolupar les habilitats de l’emprenedor  amb l’objectiu de facilitar eines per identificar les pròpies metes, capacitats, motivacions i valors, així com centrar l’atenció i dirigir-la cap als objectius que cada persona es proposa.

Els guanyadors que van passar a la IV Mostra Catalana de la FP en l’edició 2015 van ser: dos de la categoria de Cicles formatius de grau superior, un al Premi a la millor idea: ECOINGRAL, SL del centre Col·legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia de Lleida i el Premi al projecte més viable: WHATS EAT del  centre de Formació Integral Ilerna.

I de la categoria de Cicles formatius de grau mitjà: Premi a la millor idea: MIM i el Premi al projecte més viable: MOTO TUNING, SL del mateix centre, Institut Escola del Treball.

El balanç del programa E2 en 2015 és de 43 activitats a 17 centres de tota la província amb una participació de 1.477 alumnes i 14 professors. I la previsió d’aquest primer trimestre és de 31 activitats en les que participaran 11 centres. A data d’avui, ja s’han fet un total de 16 activitats amb una participació de 445 alumnes i 17 professors.

 

Lleida, 1 de març de 2015

https://t.co/dwCPWkp0Fl, http://www.globalleida.org/projectes/premis-e2-escola-demprenedors-convocat%C3%B2ria-2016