L’Ajuntament de Lleida i GlobaLleida col·laboraran en l’emprenedoria de dones i joves. El paer en cap, Àngel Ros, i el president executiu del Consorci GlobaLleida, Ramon Roca, han signat aquest matí el conveni que així ho estableix. L’alcalde ha comentat que des de la Paeria, especialment a través de de l’àmbit de Serveis a les Persones i Ocupació, es fomenta l’activitat econòmica i la creació d’ocupació amb incidència entre els col·lectius de joves i de dones, perquè són els que més pateixen les conseqüències de l’atur. Ros ha recordat la tradició que la Paeria té amb els projectes de microcrèdits a l’autoocupació de la població femenina i juvenil i també amb el vivers d’empreses. Per això, considera que amb GlobaLleida s’ha d’impulsar aquestes polítiques municipals amb eficàcia i eficiència perquè les dugui a terme i es reforci el foment del crèdit per a joves i dones que volen tirar endavant amb els seus negocis.

En l’acte de la signatura, Ramon Roca ha agraït el suport de l’Ajuntament i l’esforç que fa per atansar-se al territori. Roca ha apuntat que, segons ell, per sortir de la crisi, hi ha d’haver col·laboració entre els sectors públic i privat, també entre les institucions i hi ha d’haver-hi gent amb ganes, amb emprenedoria.

El tinent d’alcalde Josep Presseguer, president de la Comissió i Àmbit de l’àrea de serveis a les Persones i Ocupació, ha reforçat la idea de concentrar els esforços amb eficiència i en el fet de posar uns bons fonaments i estar preparats per sortir-se’n quan sorgeixen les oportunitats.

La Paeria impulsa la formació, l’ocupació i l’emprenedoria amb diverses accions. GlobaLleida, consorci públic integrat per diferents institucions, té com a objectiu contribuir en el desenvolupament econòmic, empresarial i territorial amb el foment de l’emprenedoria l’ocupació, el suport a la innovació i la competitivitat i l’impuls de la projecció exterior del territori.

La signatura del conveni s’ha fet a la Paeria, amb la presència de diversos membres de la Corporació i de GlobaLleida.