GLOBALLEIDA vol impulsar el creixement de les empreses del territori. Per això ha dissenyat un programa que no és d’acompanyament en la fase de creació sinó de consolidació, per passar a un altre estadi de creixement.

Avui dilluns dia 3 de febrer el vicepresident de la Diputació de Lleida, Pau Perdices; el vicerector de la Universitat de Lleida, Ferran Badia, i el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró,   han presentat el programa d’Acceleració Empresarial de GLOBALLEIDA, a Sala Badalot Plaça, edifici H3  del PCiTAL, en el que participaran  onze empreses prèviament seleccionades.

Aquest programa vol incidir en el model de negoci, en l’estratègia de l’empresa   enfocat  com un programa de suport al creixement empresarial i solidesa financera per a empreses consolidades. Pretén  actuar sobre els aspectes claus de l’empresa per tal de recolzar-les en el seu creixement: el seu equip, el seu model de negoci i el finançament del dimensionament.

Es tracta d’un  programa  trimestral,  s’impartiran  60 hores de formació pràctica en els àmbits de gestió estratègica del model de negoci, estratègia comercial, finançament, formació jurídica, internacionalització i negociació.

És un programa gratuït, dirigit a incrementar la facturació de l’empresa i aconseguir solidesa financera. La formació s’impartirà en sessions grupals i tutories individuals per tal de capacitar a l’equip emprenedor en els aspectes claus de l’empresa .

Els continguts estan centrats  en afinar totes les peces que assegura la reflexió necessària per créixer i que cada empresa la identifiqui individualment.

Amb aquest programa es constata, la nova  línia  per recolzar les empreses existents que també necessiten suport i implementar les accions que les reforcin.

Les empreses seleccionades ocupen a un total de 342 treballadors amb una  facturació global en l’exercici 2013 de 26M€. Cal destacar que 5 de les empreses seleccionades pertanyen a vivers de la Xarxa (dos són del CEEILLEIDA, una altra del PCiTAL i l’altra del CEI Val d’Aran).

Està previst que al finalitzar el programa aquelles empreses que tinguin el perfil i la capacitat d’alçar capital privat puguin participar en un fòrum d’inversió privada.  Per altre banda,  aquest programa ens posiciona per tal de ser escollits l’acceleradora d’ACC10 en el programa Catalonia Starup en el territori lleidatà, i ser així una de les sis acceleradores que Acc10 implementa en Catalunya.