A dia d’avui hi ha hagut 92 casos d’èxit de Reempresa a la demarcació de Lleida que han generat una inversió induïda de 2,3M d’euros.

GLOBALLEIDA forma part de l’extensa xarxa d’organismes públics, organitzacions empresarials i entitats professionals que fan possible que, cada dia, cedents i reemprenedors es coneguin.

Lleida, 6 de març del 2018. GLOBALLEIDA ha renovat aquest dimarts al migdia el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya per garantir la continuïtat de les empreses del territori en un acte celebrat a la seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya a Lleida.

El consorci GLOBALLEIDA amb la signatura de l’acord de col·laboració amb la patronal Cecot es compromet a consolidar el programa de Reempresa a la província de Lleida com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, GLOBALLEIDA  seguirà desenvolupant el treball en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Des del punt d’atenció de GLOBALLEIDA s’ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

A l’acte d’avui hi ha participat el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida Enric Mir, el conseller delegat Oriol Oró, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

92 reempreses d’èxit i 2,3M d’euros d’inversió induïda a la demarcació de Lleida des de 2012. Pel que fa als resultats del 2017  s’han tancat 27 casos d’èxit a Lleida i s’han inscrit 125 reemprenedors i 79 cedents.

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot i Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord d’avui significa seguir sumant esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de Lleida i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

A dia d’avui, els casos d’èxit a la demarcació de Lleida han estat 92 amb una inversió induïda de més de 2.300.000 d’euros. Actualment, hi ha prop de 300 empreses cedents inscrites al servei i 420 emprenedors cercant una empresa per donar-li continuïtat.

Per sectors, el comerç representa un 39% del total de casos d’èxit a Lleida, seguit pel sector serveis i l’hostaleria que representen un 32% i un 25% de les reempreses d’èxit a la demarcació. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 4% restant.

GLOBALLEIDA se suma a l’extensa xarxa d’organismes públics, organitzacions empresarials i entitats professionals que fan possible que, cada dia, cedents i reemprenedors es coneguin. En aquest sentit, Reempresa formarà als tècnics de promoció econòmica dels Consells Comarcals de la província de Lleida.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.592 generant una inversió induïda de més de 72M d’euros.

El Consorci GLOBALLEIDA durant el 2017 va posar en marxa 12 nous punts d’Atenció de Reempresa  a la província de Lleida, a través de les àrees de promoció Econòmica dels diferents Consells Comarcals. I concretament en aquest últim any s’han tancat 27 casos d’èxit a Lleida i s’han inscrit 125 reemprenedors i 79 cedents.

Presentació Reempresa:

<div data-configid="32615895/58998965" style="width:400px; height:300px;" class="issuuembed"></div><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Recull premsa:

<div data-configid="32615895/59008034" style="width:400px; height:300px;" class="issuuembed"></div><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->