La jornada s’inclou dins del projecte d’identificació de les millores a realitzar en el producte turístic per atreure al segment corporatiu impulsat per GLOBALLEIDA al llarg del 2018.

12-02-2019 Ahir GLOBALLEIDA va reunir a Barcelona els principals operadors turístics dels Pirineus de Lleida amb els seus homòlegs barcelonins per tal d’establir col·laboracions a mitjà i llarg termini que els ajudin a captar al turisme corporatiu als Pirineus de Lleida.

Empreses com Grupo Bestours, Cutting Edge Events, Atlanta Consulting o MTB Global han conegut a operadors lleidatans com Outdoor Adventures, Roc Roi o Zenith Aventura, Pyrenees Trips, Hotel Manantial, Cal Soldat o Aventura Verda entre d’altres, en una jornada en la que s’han debatut les claus del turisme corporatiu i s’han identificat oportunitats de col·laboració així com millores a implementar.

Fruit de la reflexió estratègica duta a terme amb el sector turístic iniciat l’any 2016, durant tot el 2018 s’ha treballat en la identificació de les millores a realitzar en el producte turístic per atreure al segment corporatiu per conèixer més de prop les necessitats del segment MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Events) i aquesta acció en concret  respon al repte d’apropar la oferta i la demanda per tal de donar visibilitat als Pirineus de Lleida com a un destí d’interès per al turisme corporatiu, nacional i internacional.

Algunes de les claus per incrementar la importància del segment corporatiu a Lleida és reconduir la barrera de la distància del destí incorporant-la de manera creativa a l’experiència turística així com comptar amb la infraestructura hotelera adaptada, entre d’altres.

El Pirineu de Lleida compta amb  més de 460 empreses vinculades al món del turisme, de les quals una gran majoria estan ubicades a la zona dels Pallars (Jussà i Sobirà) així com a la zona de la Vall d’Aran. Actualment, amb un enfoc principalment vinculat al turisme lúdic, el sector necessita desestacionalitzar-se  per millorar la seva rendibilitat i ocupabilitat, sent el turisme corporatiu així com el sènior, dos dels segments de negoci triats per a aconseguir-ho.

Per aquest projecte, GLOBALLEIDA compta amb el suport del Programa d’Innovació en el Teixit Productiu dins dels “Projectes innovadors i experimentals” del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).