GLOBALLEIDA entitat coordinadora d’aquest projecte europeu  i l’Institut Escola del Treball com a soci preferent per la seva implicació en el disseny del projecte han assistit a la 1ª reunió de treball amb la resta d’entitats participants en la que s’han acordat  l’organització de les funcions i activitats a desenvolupar per cada soci.

L’emprenedoria  i la internacionalització de les experiències professionals són les àrees d’expertesa que Lleida treballarà en aquest projecte.

Els socis dels set països que formen part d’aquest projecte cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea per millorar i fomentar l’accés al mercat laboral dels  estudiants de Formació Professional, s’han donat cita a Lituània, amb l’objectiu de constituir el comitè executiu presidit per l’Oriol Oró, conseller delegat de GLOBALLEIDA i amb els representants de les vuit entitats participants per poder començar a treballar les activitats proposades en xarxa.

Aquesta nova iniciativa centrarà la seva activitat en compartir experiències, activitats, metodologies i programes que millorin les oportunitats d’accés al mercat laboral dels estudiants de Formació Professional,  ja sigui per compte aliè o mitjançant l’emprenedoria.

Per fer-ho es treballarà en xarxa amb tots el socis, INS Escola del Treball de Lleida, Dieythynsi Deyterobathmias Ekpaideysis N.Rodopis (Grècia),Escola Profissional Amar Terra Verde, Lda (Portugal), Landkreis Osnabrück Fachdienst Bildung (Alemanya), i.i.s. Des ambrois (Italia), ORTAKOY 80. YIL MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI (Turquia) i Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla (Lituània), sota la coordinació de GLOBALLEIDA,

L’activitat de treball en aquests 3 dies a Lituània ha estat molt intensa, s’ha constituït el comitè executiu; s’ha posat en comú l’estat del projecte, les tasques a realitzar i funcions de cada participant per poder començar a treballar i definir les activitat de formació per al professorat que és faran al mes de febrer a Portugal.

Un dels centres a destacar és l’Institut Escola del Treball de Lleida, que ha participat en el disseny del projecte i que tindrà un paper rellevant en les  línies de treball que es desenvoluparan a través d’EROVET.

La gestió de l‘ensenyament Dual a Alemanya, la orientació de les persones a Portugal, la mobilitat europea a Turquia o l’emprenedoria a Espanya  són alguns dels àmbits que es treballaran dins el projecte.

Un dels objectius d’aquest programa és la creació d’una plataforma internacional de coneixement per compartir bones pràctiques, i crear i implementar accions innovadores, per aconseguir connectar FP-Empresa, millorar competències professionals i fomentar l’emprenedoria.