Amb la creació del Clúster de l’Oli i l’estudi de competitivitat del d’esports d’aventura.

A més de reforçar el creixement, la consolidació empresarial i millorar l’accés al món laboral amb l’ampliació i creació de programes.

Com a resultat de les activitats en l’àrea de foment i creació  tenim 683 assessoraments que han ajudat a  la creació de 106 empreses que ha generat 159 llocs de treball.

Avui, ha tingut lloc la reunió del Comitè Executiu i Consell General,  presidida pel president del consorci GLOBALLEIDA, Antoni Brufau, en la que s’ha aprovat la renovació dels membres que representen les institucions que formen part del consorci i el pressupost que s’ha proposat per poder tirar endavant els projectes pel proper 2016.

GLOBALLEIDA, va començar el 2015 amb el compromís d’atreure noves inversions que generessin ocupació,  objectiu que s’ha complert. Del balanç a dos mesos de tancar l’any, podem destacar  l’activitat dedicada a la creació i la competitivitat de les empreses, a través d’accions i programes amb els quals s’han fet 683 assessoraments, s’ha ajudat a la creació de 106 noves empreses al territori que han generat 159 nous llocs de treball.  

En l’àmbit del foment  de l’esperit emprenedor s’ha desenvolupat el programa E2, Escola d’Emprenedors, conjuntament amb la delegació del Departament d’Ensenyament a Lleida, en el que han participat 1.280 alumnes i 14 professors de 21 centres. I els premis que formen part d’aquest programa adreçats a totes les etapes educatives, que es van celebrar el passat 29 d’octubre i van assistir més de 200 persones.

L’activitat formativa durant aquest any, ha estat molt intensa a tot el territori, amb 137 activitats impartides, en les que han participat 1.673 persones, el que suposa 4 activitats per setmana.

Gran part de l’activitat de GLOBALLEIDA, s’ha centrat en el creixement empresarial, amb la posada en marxa de programes específics pel suport al desenvolupament empresarial del territori com una nova edició del programa Embarca- Acceleradora Start_Up Catalonia, en el que han participat 15 empreses, que com a resultat,  han augmentat els llocs de treball amb 53 persones i han incrementat la facturació en un 170%, passant de 2,6 a 7M€.

També s’ha dissenyat el programa T’Acompanyem per autònoms i micropimes, amb l’objectiu d’enfortir la seva capacitat de gestió econòmica, comercial i organitzacional, en el que estan participant 14 empreses de les que, el 90% pertanyen al sector serveis i el 45% són del territori.  

Per tal de dinamitzar i promocionar les empreses de la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de Lleida, que compta amb 18 centres empresarials a les principals capitals de comarca amb una ocupació mitja de més de 65%, GLOBALLEIDA, ha seguit apostant un any més per posar al seu abast l’oportunitat de participar en les principals Fires de Lleida, com Sant Miquel, Municipàlia, La Fira F&T o la d’ocupació de la UdL.

L’àrea de finançament s’ha consolidat com a referent en la promoció d’activitats per acostar el crèdit als empresaris lleidatans, amb l’organització de Rondes d’Assessorament Financer, amb entitats tant públiques com privades, en les que des de 2013 han participat 159 empreses que han sol·licitat un suport financer de més de 20M€.

GLOBALLEIDA també  actua de canalitzador de projectes cap a la  Societat d’Inversió, que des de la seva constitució, al febrer d’aquest mateix any, s’han presentat  13 empreses i han tancat operacions 3, amb un import total concedit de 130.000€ i dos més d’aquestes estan en estudi.

L’àrea internacional s’ha treballat a través de programes com el Why Lleida, programa de difusió a través de les oficines comercials internacionals, amb el que ja portem acumulades visites a 20 consolats, dels quals els de Suïssa i Estats Units, ja han visitat les nostres instal·lacions aquest últim mes. I el 1er. Fòrum agroalimentari Lleida-Àsia en coordinació amb la Cambra de Comerç de Lleida. 

Per altra banda, també hem treballat l’àrea de Talent i Ocupació, amb la creació de la Plataforma Digital d’Ocupació, un sistema d’informació comú que integra els serveis d’ocupació de les entitats locals i permet la gestió d’informació comuna de les entitats participants, que ja són 16 les entitats amb accés a la plataforma. I dins aquesta àrea també estem treballant els “Dimarts Feiners”, programa d’orientació professional, dirigit  a persones que estan en procés de recerca de feina i que s’està impartint a reu del territori.

Com un dels principals projectes de desenvolupament  econòmic territorial, hem treballat el Clúster de l’Oli, amb el que s’han definit les línies de treball que han de servir per desenvolupar el Pla estratègic del sector, amb la finalitat de garantir la rendibilitat i competitivitat de la producció, i constituir oficialment el 1er Clúster de l’oli Catalunya com a eina dinamitzadora.

 

Els principals objectius de GLOBALLEIDA per l’any 2016 es desenvolupen en tres grans eixos:

1.- Reforçar el creixement i la consolidació empresarial, amb l’ampliació de programes de suport com:

El Programa T’Acompanyem+, pensat per aquelles empreses que tot i haver rebut formació en gestió empresarial, necessiten un mentoratge individual per redefinir el seu model de negoci.
Plataforma Encash, programa per a la millora d’accés al finançament i a oportunitats empresarial a través d’aquesta plataforma.

2.-Augmentar la competitivitat de sectors claus pel territori, amb el programa de Clústers.

Posada en marxa del Clúster Oli de Catalunya, prevista pel 1er trimestre de l’any.
Estudi de competitivitat del Clúster d’Esports d’ Aventura.

3.- Treballar en la millora de l’accés al món laboral, a través de programes com: 

Singular Talent, programa d’àmbit Català en el que participen totes les universitats de Catalunya i importants grups empresarials i que GLOBALLEIDA, coordinarà en el seu àmbit. S’emmarca dins el programa de la garantia juvenil, per  fomentar l’accés al món laboral dels joves amb estudis superiors.
Dimarts Feiners. Accions formatives per millorar l’ocupabilitat de les persones que com a novetat s’ampliaran les sessions formatives.
Talent Lab, programa per a millorar les possibilitats d’accés al món laboral mitjançant metodologies innovadores basades en la psicologia positiva i potenciant el networking entre oferta i demanda.

A més dels nous programes pel 2016, seguirem treballant tots els projectes iniciats i de continuïtat, per tal d’aconseguir millorar i augmentar la creació, el creixement i la consolidació empresarial a més de facilitar l’accés laboral i contribuir així, a reduir l’atur al nostre territori.

 

El president de GLOBALLEIDA, Antoni Brufau ha presidit la reunió del Comitè Executiu i Consell General del consorci, acompanyat pels patrons d’aquesta entitat, Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, Àngel Ros, alcalde de Lleida, Roberto Fernández, Rector de la UdL, Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, Delfí Robinat, president de la Cambra de Comerç de Tàrrega  i del seu president executiu, Ramon Roca i conseller delegat, Oriol Oró. També han assistit més de quaranta representants territorials de diferents ajuntaments i Consells Comarcals de Lleida.

 

Lleida, 6 de novembre de 2015

http://www.globalleida.org/sites/default/files/dsc_4787b.jpg

http://www.globalleida.org/sites/default/files/2010.10.06_brufau_globalleida.mp3, http://www.globalleida.org/sites/default/files/2015.10.06_oro_globalleida.mp3, http://www.globalleida.org/sites/default/files/2015.10.06_oro_globalleida2.mp3, http://www.globalleida.org/sites/default/files/2015.10.06_rene_globalleida.mp3, http://www.globalleida.org/sites/default/files/2015.10.06_roca_globalleida.mp3, http://www.globalleida.org/sites/default/files/2015.10.06_ros_globalleida.mp3

http://lleidatelevisio.xiptv.cat/noticies/capitol/noticies-migdia-06-11-2015?s=216&e=377%27%20width