La concertació territorial: Una oportunitat per a les terres de Lleida

GLOBALLEIDA, des de l’àrea de Talent i Ocupació, ha organitzat la Jornada: La concertació territorial: Una oportunitat per les terres de Lleida, adreçada al personal tècnic de promoció econòmica i organitzacions empresarials, centres de formació públics i privats, universitats i centres tecnològics i d’investigacions, tant públics com privats, entre d’altres.

La jornada ha començat amb la conferència: La concertació i l’estratègia territorial: Concepte i implicació amb la Llei del sistema d’ocupació de Catalunya, a càrrec de Joan Aregio i Navarro, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Joan Aregio, ha explicat el concepte i implicació amb la llei del sistema d’ocupació de Catalunya, assegurant que  la concertació territorial és un tema central pel que fa al desenvolupament local. Cada cop més, administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicals i entitats vinculades al desenvolupament territorial requereixen d’aliances estratègiques per millorar la competitivitat de la industria, fomentar la creació d’ocupació, la cohesió social i la sostenibilitat a les terres de Lleida.

En el decurs de la jornada, s’ha donat a conèixer el concepte de la concentració territorial i la cooperació publico-privada a nivell teòric i pràctic, així com també s’ha exposat el repte que suposa pels agents socioeconòmics l’aplicació pràctica d’aquesta nova forma de treball.

Així mateix, Juanjo Pérez, director de DEL Consultors , expert en concertació territorial ha explicat, com pot afectar el desenvolupament d’aquesta llei als diferents agents als que va dreçada (Personal tècnic de promoció econòmica i desenvolupament local d’entitats públiques, Empreses, xarxes d’empreses i organitzacions empresarials, Personal tècnic d’organismes de la Generalitat de Catalunya, Centres de formació i innovació i universitats, Centres tecnològics i d’investigació, Organitzacions del tercer sector, Altres organismes públics (consorcis, mancomunitats etc.), que fins ara anaven per separat i que a partir d’ara s’hauran d’agrupar per poder demanar les subvencions.

Per altre banda, Juanjo Pérez, també ha explicat la seva experiència en iniciatives de concertació territorial a Lleida i com aplicar les bones practiques en els temes de concertació territorial a Lleida.

Per tal de posar en pràctica aquest concepte s’han fet diferents activitats per dinamitzar als participants a través d’entrevistes ràpides, amb les que han tingut  l’oportunitat de generar aliances.

Lleida, 01 de desembre de 2015

http://www.globalleida.org/sites/default/files/dsc_8355.jpg