El vicerectorat de Planificació, Innovació i Empresa, la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària i GLOBALLEIDA, convoquen la segona edició del Concurs Idea de Desenvolupament d’Idees de Negoci Innovadores.

Amb l’objectiu d’impulsar la creació d’empreses innovadores i/o basades en coneixement tecnològic promogudes per estudiants, llicenciats o investigadors en formació, i fomentar la cultura de la innovació, s’ha organitzat la segona edició del concurs Idea.

Amb aquests premis, es pretén animar aquest col·lectiu a aplicar els coneixements rebuts en la seva etapa de formació universitària al desenvolupament de productes i/o serveis amb possibilitat de ser explotats comercialment. Aquest premi està dirigit a estudiants universitaris, graduats, llicenciats, enginyers, arquitectes i investigadors en formació, de fins a 30 anys.

En aquesta segona edició s’ha doblat la convocatòria i la quantia dels premis fins a un total de 12.000 euros. Per altre banda, com a novetat d’aquesta edició, s’ha incorporat un premi adreçat a projectes d’ iniciativa específica del sector agroalimentari, el principal sector econòmic de Lleida.

La incorporació de  l’Ajuntament d’Alcarràs, el Centre d’Estudis Agropecuaris-CEAP i quatre empreses agroalimentàries d’aquest municipi del Segrià: Fruits de Ponent, Fruites Caberol, Viyefruit i Fruijet, com a part del patrocini dels premis ha estat un altra novetat d’aquesta segona edició.

El conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, ha destacat la importància de la col·laboració de les entitats públic –privada, en aquets tipus d’iniciatives per ajudar a posar en valor el talent, la innovació i l’emprenedoria.

En aquest sentit, també GLOBALLEIDA, organitza premis orientats a la Formació Professional, amb els Premis FP, i a les empreses en diferents categories, amb els Premis LO.