Organitzat conjuntament per GLOBALLEIDA, el departament d’Ensenyament, l’IMO i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià

Lleida, 7 de juny de 2019. Més de 350 alumnes de primària, ESO, PFI i Formació professional han estat els principals protagonistes del Mercadet que s’ha celebrat aquest divendres, davant la Catedral, amb l’objectiu de comercialitzat els productes produïts per les empreses creades durant aquest curs escolar, resultat del treball pràctic en la  creació d’una empresa.

Un any més els centres educatius s’han implicat  i han treballat la emprenedoria a les aules des de totes les etapes educatives, amb el programa E2 Escola d’Emprenedors, el projecte Joves Empresaris de Ponent, JEP, de l’IMO i amb el projecte PEP “Petits Empresaris de Ponent” que es treballa des de el  Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.

Els alumnes d’aquests centres educatius  durant el curs escolar han dissenyat petites empreses amb l’objectiu final de vendre els seus productes  i fer-ne  difusió en la desena de  paradetes que han muntat al  Mercadet organitzat avui, a la plaça de la Catedral de Lleida. Un projecte amb el que els alumnes han demostrat la capacitat d’utilitzar els coneixements i habilitats, de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenció de coneixements vinculats a diferents sabers.

El professorat dels centres participants han manifestat que aquest projecte els hi ha facilitat treballar amb molt èxit les competències curriculars d’educació primària i secundària obligatòria que inclouen les vuit competències bàsiques que ha d’assolir l’alumnat en finalitzar l’educació bàsica com: la comunicativa, lingüística i audiovisual, la artística i cultural el tractament de la informació i competència digital, la matemàtica així com la autonomia i iniciativa personal, social i cultural.

Aquest any els més petits han tornat a presentar els seus projectes públicament al Pati de l’IEI i després en una Taula rodona conduïda pel periodista Francesc de Dios, de Teleponent TV han debatut alguns detalls de com han resolt o com han afrontat alguns dels reptes o dificultats  que s’han trobat i com han viscut aquesta experiència. Per acabar s’ha fet el lliurament de diplomes i un any més s’ha tancat el Mercadet amb el sorteig d’una panera.

El director territorial del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Carles Vega, acompanyat de la coordinadora d’emprenedoria de GLOBALLEIDA, Marisa Benitez i les representants del CRP, del Projecte PEP, Marina Massana i de l’IMO del projecte JEP, Marina Guivernau, ha visitat avui el “Mercadet Escola d’Emprenedors” i ha donat la benvinguda als alumnes més petits què, per segon any consecutiu han presentat els seus projectes empresarials, en un acte organitzat al Pati de l’IEI.

Els centres educatius del territori que han participat en aquest projecte  són:

Escoles de primària: Escola Alba, El Segrià, Ptda de Llivia, Escola la Rosella- Roselló, FEDAC Lleida, Escola Riu Segre  i Col·legi Episcopal de Lleida.

INS de cicles formatius o PQPI. Projectes Joves Empresaris/ries de Ponent: Col·legi Maristes (Calidoscopi), INS Castell dels Templers, PTT Mollerusa, PTTLleida l’IMO.