Programa que es desenvolupa a l’Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, Ilerna, Calidoscopi-Maristes, Castells dels Templers i l’Institut Municipal d’Ocupació, amb un total de 80 alumnes i 9 cooperatives.

El tinent d’alcalde Rafael Peris i el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró han donat la benvinguda a l’alumnat del programa educatiu Empresa Joven Europea que fomenta la cultura emprenedora per crear i gestionarla seva pròpiamini-empresa

Els alumnes del projecte Empresa Joven Europa – EJE han participat aquest dijous en la III Jornada d’Emprenedoria que s’ha dut a terme a la Sala Alfred Pereña de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida. El tinent d’alcalde i el regidor d’Ocupació, Rafael Peris, i el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró, han rebut aquest matí els joves que participen en aquest programa educatiu, que es desenvolupa des del curs escolar 1999-2000 i que, està  integrat en el programa de Foment de Cultura Emprenedora. El programa d’aquest any es desenvolupa amb quatre Instituts: Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, Ilerna, Calidoscopi-Maristes, Castells dels Templers i l’Institut Municipal d’Ocupació, amb un total de 80 alumnes i 9 cooperatives.

Empresa Jove Europea (EJE) proposa a l’alumnat crear i gestionar la seva pròpia mini-empresa, amb la forma jurídica de societat cooperativa. D’aquesta manera, la cooperativa creada a l’aula establirà relacions comercials amb mini-empreses d’altres comunitats autònomes o països, amb l’objectiu d’importar i “exportar” productes entre si. Els productes importats seran comercialitzats en el mercat que es realitzarà a Lleida al mes de maig. Després l’alumnat haurà d’analitzar els resultats i repartir els beneficis obtinguts de la mateixa manera que qualsevol empresa real, una part dels quals aniran destinats a finalitats socials.

L’alumnat, a través d’aquesta experiència pràctica, tindrà l’oportunitat de desenvolupar en un context real habilitats i actituds com: la iniciativa, la presa de decisions, la creativitat i el treball en equip i, al mateix temps, estan adquirint coneixements de conceptes bàsics sobre la creació i gestió d’empreses.

Lleida, 18 de febrer de 2016