[IN] SITU Gestió Cultural, Patrimoni i Turisme crea 5 rutes turístiques a Torrefeta i Florejacs.

Des d’aquest mes de març ja es poden realitzar al municipi de Torrefeta i Florejacs  ( la Segarra)  5 rutes turístiques vinculades al patrimoni cultural i el paisatge del municipi.

Aquestes rutes han estat dissenyades per l’empresa instal·lada al CEEI Lleida, [IN] SITU, Gestió Cultural, Patrimoni i Turisme. Les  5  rutes uneixen la majoria de nuclis del municipi, masies i elements patrimonials d’interès, creant una xarxa de 100 km ideals sobretot per a la pràctica en bicicleta. El nom de les rutes han estat en triats en funció dels elements patrimonials més representatius que les formen.

Ruta de l’Aigua: Discorre pel sud del municipi, i es poden conèixer elements singulars com molins, peixeres i séquies. 22 km.

Ruta de l’Arquitectura: Recorre el nord-oest del municipi, i el visitant s’endinsarà el món de la pedra seca, tan característica de la Segarra. 11, 7 km.

Ruta de la Creu: Pren com a eix temàtic la devoció religiosa que durant segles les zones agrícoles han utilitzat com a eina per relacionar-se amb el medi que les envolta.  Esglésies, pilarets, creus, monestirs, serà el que el visitant coneixerà en aquesta ruta.  11. 6 km.

Ruta del Paisatge: Permet resseguir bona part de la zona central del municipi. És molt agraït perquè bona part de l’itinerari el desenvoluparem resseguint pistes que ens ofereixen panoràmiques obertes de tota la plana de Guissona ­i al Pirineu. 16, 7 km.

Ruta de les Masies:  Situada més al nord del terme municipal. Aquesta ruta pren el nom per les característiques d’assentament més pròximes a la Catalunya Vella que trobem en aquesta zona, i que provenen d’època medieval. 13,8 km.

Aquest projecte, permetrà al municipi de Torrefeta i Florejacs, disposar d’una oferta d’oci vinculada al patrimoni cultural i paisatgístic, així com al turisme actiu, que el posicionarà dins del mapa turístic de les comarques d’interior.