Una de les empreses participants en el programa de creixement empresarial de GLOBALLEIDA ha posat en marxa en les seves instal·lacions 15 impressores de diferents tecnologies amb capacitat de fabricar amb qualsevol material i els recursos necessaris per a la seva producció

La lleidatana especialitzada en impressió 3D i fabricació additiva col·labora en la iniciativa “3D Printing COVID-19 Task Force” que actua sota les directrius de l’administració sanitària competent per aportar solucions ràpides, adaptables i escalables a la manca de recursos a les UCIs espanyoles

La situació d’emergència actual derivada de la pandèmia del Coronavirus ha posat en marxa el projecte “3D Printing COVID-19 Task Force” una iniciativa que sorgeix d’un grup d’experts d’impressió 3D (enginyers, dissenyadors, programadors, operadors, inventors, consultors, etc.) de diferents empreses i organitzacions de diverses localitats d’Espanya, disposats a participar en la resolució del problema de manca de dispositius mèdics (vàlvules de respiradors i màscares).

L’empresa INTECH3D s’ha sumat a aquesta iniciativa aportant  les seves competències en el camp de la impressió 3D. Disposen d’una elevada capacitat de producció amb 15 màquines de diferents tecnologies i amb capacitat de fabricar amb qualsevol material, a més també tenen la capacitat de escanejar en 3D qualsevol component o peça que es vulgui multiplicar i poder-lo tenir a disposició dels centres sanitaris ràpidament. Una tecnologia que permet la possibilitat de flexibilitzar ràpidament la producció, adaptant-la a les necessitats de cada moment, com és el cas dels adaptadors de portes que en tant sols 24h s’han pogut crear, provar i validar i que en aquest moments també se estan fabricant per evitar el contacte amb les manetes.

Els components d’aquest grup de treball, a més de la lleidatana INTECH3D hi participen HP 3D Printing, BCN3D, CIM-UPC, Novameat, Makeat, Natural Machines, Ames Sintering,  Insidefood, Mornings4, Grupo Mastertec, Emes3D i IMES3D, que treballen en diferents línies de producció: respiradors, mascaretes i ganxos de portes.

L’ objectiu d’aquesta iniciativa que actua sota les directrius de l’administració sanitària competent, i d’acord amb els estàndards de seguretat requerits és coordinar a nivell estatal, les necessitats en impressió 3D, i poder aportar solucions ràpides, adaptables i escalables a la manca de recursos a les UCIs espanyoles per la pandèmia de l’COVID-19.

La impressió 3D permetrà generar una solució a la potencial demanda que se està produint i optimitzar els recursos existents, amb experts disposats a cedir les seves impressores i recursos, per junts trobar solucions en el menor temps possible.

La impressió 3D té l’avantatge de permetre el disseny i la producció de dispositius personalitzats (i parts dels mateixos) que puguin suplir la necessitat urgent d’equipament mèdic, com s’ha demostrat ja durant la crisi de COVID-19 a Itàlia.

INTECH3D és una de les empreses participants en el programa LLEIDA START UP  de GLOBALLEIDA, i una de les empreses de la Xarxa CEI que recentment s’ha traslladat al Polígono Activa Park, de Lleida